Foto: 

Surtdecasa
Ezequiel Vigués dóna nom al Festival Didó

5 imprescindibles del Festival Didó de titelles i música

El festival recupera la figura d'Ezequiel Vigués, 'Didó', mestre titellaire
Núria Casanovas
,
14/04/2015
Família
El Centre de les Arts de Terrassa, juntament amb l'Ajuntament de Terrassa i l'associació Amics de la Música, impulsa la primera edició d'un festival que combina titelles i música, per fomentar l'esperit artístic entre els més petits de la casa i aquells que mantinguin encara la fascinació pels putxinel·lis. I ho fa recuperant la figura d'Ezequiel Vigués, mestre titellaire nascut a Terrassa i que va importar de França innovacions tant tècniques com escèniques que van revolucionar la concepció dels espectacles de titelles a casa nostra. Us proposem cinc maneres d'acostar-vos al Festival i gaudir-ne al màxim.

1. Exposició sobre la figura d'Ezequiel Vigués
El Foyer del Centre de les Arts, al Vapor Gran, acollirà una exposició dedicada a la vida i obra d'aquest famós titellaire terrassenc. La inauguració del festival i de l'exposició serà el divendres 24 d'abril a les 18h, i comptarà amb la presència de familiars del titellaire i persones vinculades a la seva vida i trajectòria. Per acompanyar l'acte, hi haurà una actuació d'alumnes del CEM (Centre d'Estudis Musicals), que girarà entorn al món de les titelles i la música. 

Inauguració: Divendres 24 a les 18h

  • imatge de control 1per1

2. Tallers participatius
El cap de setmana estarà ple d'activitats per als més menuts. Dissabte durant tot el dia, i diumenge al matí, el Passeig del Vapor Gran acollirà el Titellàrium, una instal·lació amb decorats de diferents contes per tal que els nens puguin experimentar amb titelles, i el Camerino de Maquillaje, on petits i grans podran explorar les seves capacitats com a maquilladors. A més, també hi haurà la instal·lació El petit gran món dels germans Lambe, on els petits hauran de descobrir quins misteris s'amaguen dins la caixa del vell Edmund Percival Lambe.

Dissabte, d'11h a 13h i de 17h a 20h
Diumenge, d'11h a 13h
Entrada lliure. L'espectacle 'El petit gran món...' té un cost d'1€

3. Matito
Aquest és un espectacle de guant i cançó adreçat a tots els públics. Anirà itinerant pel centre històric de la ciutat i el Vapor Gran, encomanant el seu esperit rebel i les seves ganes de llibertat. Matito és l'heroi de l'espectacle, neix al sud de Catalunya i és un símbol de vida, s'identifica amb el poble, dorm a qualsevol lloc i canta les veritats sense témer les conseqüències. Matito concentra tota una mitologia d'origen popular, d'on extreu la seva força extraordinària i encarna el principi de la llibertat individual. 

Dissabte, entre les 17h i les 19h pel centre de Terrassa

4. El pot de llet
Ezequiel Vigués, 'Didó', representava aquest espectacle ja fa més de mig segle. En Ramon Sánchez, deixeble i continuador del mestre, l'ha adaptat als gustos actuals i segueix fent gaudir petits i grans amb aquest espectacle, en què un burgès garrepa i desconfiat no es deixa ajudar, tot i que està molt malalt. El metge li diu que s'ha de prendre un bon got de llet fresca cada dia per recuperar-se, i com que no confia en ningú, anirà a buscar-lo ell personalment. Però cada cop que arriba a casa amb el pot, aquest ja està buit. Com pot ser, si l'han omplert davant dels seus ulls?

Dissabte a les 18h
Foyer del Centre de les Arts (Vapor Gran)
Preu: 3€

5. Pere i el llop
Un clàssic de les produccions titellaires, la famosa obra de Prokoviev adaptada al món de la música. Un piano, un violí, un clarinet i una flauta travessera ofereixen l'ambientació necessària per a què un narrador amb titelles ens expliqui aquesta història, que els petits potser desconeixen i els grans poden redescobrir gràcies a la producció de la Companyia del CEM. 

Dissabte 25 a les 20h
Diumenge 26 a les 12:30h
Foyer del Centre de les Arts (Vapor Gran)

 

Més informació: 

Consulteu el programa complet a la web del Festival. 

A