Laia G. Massagué

Foto: 

Cedida
Laia G. Massagué

Laia G. Massagué: “El canvi social passa pel canvi individual”

La coach planera ofereix una jornada vivencial al Delta de l'Ebre el proper 27 de setembre
Anna Zaera
,
24/09/2014
Activa't
Ja ho deia Montaigne que "el millor antídot de la por és confiar en la naturalesa”. “La naturalesa té els seus propis ritmes”, rematava el pensador francès al segle XVI. Compartint la mateixa filosofia, la coach amb arrels a Santa Bàrbara Laia G. Massagué (Sabadell, 1979) ha organitzat per aquest dissabte 27 de setembre una jornada d'energia positiva al Delta de l'Ebre amb el nom de 'Guspires Energètiques Vivencials'. Aquesta és ja la quarta edició d'aquestes trobades que alternen les activitats lúdiques amb les pràctiques d'autoconeixment. L'objectiu? Utilitzar la metàfora entre conceptes i el joc en espais naturals per qüestionar-nos sobre la nostra conducta i sobre totes aquelles limitacions autoimposades que ens marquen en el dia a dia.
"Els cicles vitals de la naturalesa són un reflex del nostre interior. Observar els processos de la vida ens permet conèixer-nos millor a nosaltres mateixos"

Aquesta jornada que consta d'una sessió de fangoteràpia a l'arrossal, un dinar amb productes típics de la terra i una experiència amb barquetes de perxar per les llacunes del Delta té un objectiu: fer d'aquest dia una experiència memorable, així com també obrir una escletxa per qüestionar-se moltes realitats quotidianes. Hem volgut que Laia G. Massagué ens expliqui la gènesi d'aquesta proposta lúdica i d'autoconeixement, al mateix temps que ens revela la importància d'apostar pel canvi individual.

- Abans de tot, ens pots explicar què són les teves famoses 'Guspires Energètiques'?
Una guspira és fruit d'una descàrrega elèctrica curta i intensa que genera llum i energia. Les utilitzo com a símil de la llum que ens ajuda a il·luminar els nostres recursos interns, que sovint tenim oblidats. 

- D'on sorgeix aquest concepte?
El projecte de les 'Guspires Energètiques' és molt personal i neix mitjançant la meva participació a la xarxa social d’Instagram on diàriament comparteixo pinzellades dels meus aprenentatges. M’apassiona observar els ritmes i la musicalitat que la vida ens ofereix. Mitjançant la fotografia capto el que passa al meu voltant i escric unes notes inspiradores que promoguin una actitud positiva i energètica davant de la vida.

- De les guspires -que són un producte virtual- has passat a organitzar tallers vivencials. Volies posar en pràctica aquestes càpsules de llum?
Sí, vaig sentir la necessitat de poder-ho portar al terreny físic i vivencial, i d'aquí sorgeix la idea de crear les 'Guspires Energètiques Vivencials'. I on millor que a la meva terra d'origen? El Delta de l'Ebre, un espai màgic, energètic, espectacular amb tots els seus formats. Un espai on es pot combinar l'espai físic de connexió amb la mare terra i les persones.

- Vincules el benestar emocional al contacte amb la terra. Com ho expliques?
Els cicles vitals de la naturalesa són un reflex del nostre interior. Observar els processos de la vida ens permet conèixer-nos millor a nosaltres mateixos. Podem entendre entre altres coses que les coses són lentes, requereixen d'un procés que no podem accelerar ni controlar, sinó que hem de deixar fluir. 

- De vegades es necessita un exemple il·lustratiu per adonar-se'n de la pròpia fragilitat?
Moltes vegades quan treballo amb persones amb poca autoestima, els faig comprar un bonsai perquè el cuidin. Veuen que són molt delicats i que s'han de regar, podar cada dia... Aquesta metàfora els ajuda a entendre la seva realitat i a modificar alguns comportaments.

- La natura, per tant, és un mirall en el que trobar-nos...
Els humans també formem part d'aquesta cadena que és la natura. A les meves intervencions en equips d'empreses, quan treballem la comunicació, la cohesió i resolució de conflictes, comento "Com diria el capità enciam: els petits canvis són poderosos".

- Quina és l'experiència que es pot viure al Delta de l'Ebre?
El que intentem és viure la terra amb els cinc sentits. Palpar-la i experimentar-la en primera persona. Sortir de la nostra zona de confort i donar-nos permís per jugar i experimentar sense barreres. Per exemple, entrem al fang i com és un terreny inestable, fem el símil que ens trobem fora de la nostra zona de confort. Juguem, interactuem, riem i ens abracem. Es crea un ambient molt xulo!

Fangoteràpia al Delta de l'Ebre

- En el món de l'empresa, com a coach, ajudes a les persones a trobar la seva pròpia essència per desenvolupar-se i, fins i tot, crear la seva pròpia marca personal. Quina diries que és la teva marca personal?
La meva marca personal o essència, que vindria a ser el mateix, és ser com un raig de llum que contagia i estimula energia per obrir noves perspectives de vida a les persones.

- Per poder ajudar els altres abans has de tenir molt clar quina és la teva pròpia essència?
Això és fonamental. Jo he fet el meu propi procés de creixement iniciat fa uns 8 anys endarrera. I això em permet poder ajudar els altres. De fet, sempre tracto aquelles persones que sento que els puc ajudar, perquè jo ja he resolt aquell problema o ja he passat per allà abans...

- Creus que l'autoconeixement i el creixement personal poden ser la clau del canvi social?
El canvi social passa pel canvi individual. L'autoconeixement personal ens permet que els conflictes es minimitzin. La humilitat s'accentua en benefici d'arribar al bé comú i no només d'unes estructures de poder. Com deia Ghandi, "Sigues el canvi que vols veure en el món". No podem esperar que els canvis vinguin de fora.

- Com a professional, quins són els principals handicaps amb els que topem les persones a l'hora de desenvolupar-nos emocional i professionalment?
Els nostres propis sabotejadors, que és el nostre diàleg intern, que donen veu a les nostres pors. Por al ridícul, por al què diran... També és un factor clau el desconeixement que hi ha sobre la matèria. La gent encara no sap que tots podem fer un procés de transformació si ens ho proposem.

- Com creus que es pot revertir aquesta situació?
Educant des de l'escola pares, mestres i alumnes amb l'exemple. No es tracta de fer Powerpoints amb la teoria sinó actuar com a tal, amb aquests valors. 

- Ens pots donar tres consells perquè els nostres dies siguin una mica més feliços?
En primer lloc, ser fidels a nosaltres mateixos independentment del que diguin els altres. En segon, donar-nos permís per tenir el nostre espai personal i gaudir de les activitats o inquietuds que ens apassionen, i en tercer, agraïr cada dia qui som i què tenim!

--
Més informació: 
www.laiagmassague.com

     

A

També et pot interessar