Andrea Villalonga

Foto: 

Cedida
Andrea Viallonga

Andrea Vilallonga: "Per transmetre una bona imatge s'ha de ser coherent"

La xerrada tindrà lloc el proper dia 10 de novembre a les 19:30 hores al Teatre Municipal La Llanterna de Móra d’Ebre
Surtdecasa Ebre
,
08/11/2017
Activa't
El Teatre Municipal La Llanterna de Móra d'Ebre acollirà divendres la xerrada d'Andrea Vilallonga titulada #Mírate a partir de la qual aprendrem a valorar la imatge com a eina de comunicació i prendrem consciència de la nostra pròpia imatge i de l'impacte i influència que volem transmetre amb ella. Vilallonga és directora i consultora de l'empresa que porta el seu nom, així com fundadora d'Atelier Personal Image School, professora a l'UPF i l'UAB i assessora individual, formadora i consultora d'empreses a escala internacional. Podrem veure-la en la pròxima edició del programa Operación Triunfo, com a encarregada de les classes de protocol en les quals es treballarà la imatge personal que projecten els concursants i les habilitats socials i comunicatives de cadascun d'ells.
"La imatge pot crear malentesos. Nosaltres pensem que som d'una manera i en realitat ens veuen d'una altra. Aquí comença el problema de comunicació i és el que nosaltres volem resoldre"

- Com arribes a dedicar-te a la imatge personal?
Fa dotze anys que em dedico a parlar de la imatge com a eina de comunicació. Aquest enfocament no va ser vocacional, ja que inicialment jo treballava en el món de la bellesa i la moda, però vaig veure que amb tots els meus coneixements podia proporcionar una ajuda a entendre la imatge com una eina comunicativa més. A poc a poc, he anat creant la meva pròpia metodologia. La qüestió no és estar més guapo, sinó saber comunicar. I això és el que ensenyem a la meva escola. Una manera real de saber què estem comunicant quan ens miren.

- Quan parlem d'imatge de què parlem?
No es tracta de parlar d'assumptes concrets, com la pell o el pentinat, sinó de saber buscar l'essència d'una persona per saber què ha de transmetre en el seu negoci. Com més gran et fas, més clar tens qui ets. Per això, moltes vegades dic a les meves classes que si ets massa jove és possible que no funcioni. La imatge no és només el que es veu, sinó el nostre missatge. Hi entra la comunicació verbal i no verbal. I després està la part de l'actitud. Nosaltres fem una avaluació de les tres àrees. A partir del resultat, ajudem al fet que la persona assoleixi el seu objectiu. No existeix una imatge estàndard del prototip de la bona imatge, depèn dels objectius que busquis.

- Quins han de ser els objectius?
Moltes vegades no es tracta d'arribar a cap lloc concret, sinó de fer creure a la persona que allò que busca ja ho té. Sobre la imatge hi ha la falsa creença que per millorar necessites un canvi, i molts cops, no és així. Nosaltres posem llum sobre el camí, i ens enfoquem en els detalls.

- Què diu la imatge de nosaltres mateixos?
La imatge pot crear malentesos. Nosaltres pensem que som d'una manera i en realitat ens veuen d'una altra. Aquí comença el problema de comunicació i és el que nosaltres volem resoldre.

- Què s'ha de tenir per transmetre una bona imatge?
S'ha de ser coherent.

- Quins són els elements que més parlen sobre el caràcter d'una persona?
El cabell, les ulleres, la manera com camino, el ritme de la respiració... Hi ha coses petites que donen molta informació... El que jo faig és posar el dit sobre allò que és important.

- Hi ha personatges públics que transmeten una imatge nefasta. Què n'opines de Donald Trump per exemple?
Doncs precisament opino que Donald Trump és de les persones més coherents que hi ha, en aquest sentit. La imatge és horrorosa perquè ell és horrorós. Com es mou o com parla ens deixen molt clar com és.

- Què és per tu l'elegància?
L'elegància és harmonia. L'actitud, l'expressió, saber vestir, saber estar...I tot això dins d'un marc de la sobrietat i control. Sense excessos ni estridències. No ser elegant no vol dir ser vulgar. Confonem l'elegància amb l'estil.

- Creus que vivim en una dictadura de la imatge?
Sempre hi hem viscut, però ara amb les xarxes socials la imatge té més visibilitat però també més llibertat. Ara descobrim nous estils i noves maneres. S'accepten moltíssims més estils i maneres. S'ha suavitzat més la dictadura de protocol d'imatge.

- La nostra imatge exterior és quelcom cultural?
El divertit de la meva feina és que cada persona és un món. És cert que estem en el món occidental, i que no vestim igual a Catalunya que a Madrid; ni a Lleida que a Barcelona. Quan viatges pel món només veient la gent ja saps d'on són. Està clar que l'entorn ens influencia i que si, per exemple, ets molt urbanita i vesteixes molt fashion i te'n vas a viure al poble, canviaràs.

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar