Entorn
,
2020

Itinerari 'Espècies Invasores'

Itinerari pel Delta de l'Ebre 'Espècies invasores', un projecte d'Elena Blesa Cábez, Joana Gil i Oriol Fuster, que consta d'un recorregut d'uns set quilòmetres al llarg del qual s'aniran utilitzant elements del paisatge o arquitectònics com a punta de llança per a xerrar de tot allò que interessa tractar als participants, tot posant-se en relació les diverses lectures que es poden fer d’un mateix constructe narratiu.

*Punt de sortida: Centre d'Art Lo Pati d'Amposta

*Es tracta d'un projecte seleccionat en la modalitat d’intervenció en el paisatge i la natura de la convocatòria Art Jove 2019 i realitzat en col·laboració amb el Centre d’Art Lo Pati. Compta amb un procés de tutoria realitzat per Nancy Garín.

Sinopsi: 

Terres de l’Ebre és un organisme complex, en constant canvi a tots els nivells. Amb aquest projecte la memòria i la construcció històrica del territori es filtren a partir d’un leitmotiv: l’espècie invasora. Es busquen establir tensions entre l’imaginari col·lectiu, la fantasia i l’universal. Es prova de trobar-hi una escletxa narrativa. Qüestionar els clixés. 

¿En quina consideració es tenen els contactes culturals que han afectat històricament el territori? ¿En funció de què una lectura queda fixa en tant que imaginari? ¿Sota quins paràmetres es considera un canvi evolució natural i un altre intrusió cultural? ¿Com es construeix la mirada cap a l’altre? S’aspira, més que a respondre, a socialitzar els dubtes.

Preu: 

Activitat gratuïta

Inscripcions: 

Enviant un correu a info@lopati.cat

Organitza: 

Sala d'Art Jove i Lo Pati 

Accessibilitat

  • Accessibilitat física: ​Hi ha adaptacions per a que les persones amb mobilitat reduïda hi puguin accedir. Com poden ser les rampes, ascensors, passadissos amples…
  • Gossos d’assistència: Són gossos que han estat ensinistrats per a donar servei i assistència a persones amb discapacitat. Com els gossos “guia” que estan ensinistrats per a guiar a una persona amb discapacitat visual o ceguera​

Més informació: