Arts
,
2022

Exposició 'Llum a l'ànima. Palmira Jaquetti 1895-1963'

L’exposició 'Llum a l’ànima' vol focalitzar l’atenció en un aspecte consubstancial a la personalitat de Palmira Jaquetti: una gran força interior, que la va ajudar a projectar vitalitat i entusiasme en allò que feia, però també a superar les adversitats individuals i col·lectives que li va tocar viure. 'Llum a l’ànima' indica una actitud positiva i una voluntat de superació constant, un voler donar sentit a la vida a través, sobretot, de l’espiritualitat i de l’art.

Palmira Jaquetti i Isant va néixer el 21 de setembre de 1895 al Poble-sec de Barcelona. Des de petita va rebre una formació inusual per a una noia de família modesta com la seva. Va seguir cursos de música i dibuix, i va obtenir els títols de mestra de primera ensenyança, de batxiller i de llicenciada en Filosofia i Lletres.

La docència va ser sempre la seva vocació. El 1933 va ser contractada com a professora de la xarxa d’Instituts-Escola de la Generalitat de Catalunya i, després de la guerra civil, va exercir de catedràtica de francès del cos estatal de professors de segona ensenyança fins que va morir el 8 de maig de 1963, a Els Monjos, en un accident de cotxe.

Horari: 

De dilluns a divendres: de 8 a 21h

Inauguració: 

Divendres 21 de gener, 18:30h

Comissariada per: 

Carme Oriol

Preu: 

Entrada lliure i gratuïta

Organitza: 

Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura

Col·labora: 

Campus Terres de l'Ebre - URV

  • imatge de control 1per1