Música
,
2024
Dissabte 6 d'abril, 17h
Casal Tortosí
Tortosa

Homenatge a Jordi Angelats

Homenatge a Jordi Angelats i Ballonga (1933-2022), una jornada cultural i lúdica per reivindicar la figura de l’activista i dinamitzador cultural i esportiu tortosí, quan s’acaben de fer dos anys de la seua defunció i es compleixen 50 anys del Casal Tortosí, fundat a iniciativa d’Angelats.

Hi haurà tallers gratuïts de castanyetes, jota, sardana curta i guitarra tradicionals impartits per Sergi Masip i Miquel Flores (Espai de So), la presentació dels libres 'Història de la sardana i la baula perduda' de Pompili Massa i 'La guitarra tradicional i els gèneres de cant i ball tradicionals a Tortosa' de Sergi Masip i Lluís-X. Flores (Espai de So) i l'homenatge acabarà amb un “bureo” o ballada popular, en què actuarà la Rondalla dels Ports (Tortosa) i les cantadores de jota improvisada Imma de Sopa i Dolors Espelta (Amposta) i on participaran balladors de grups de jota i colles sardanistes de més d’una vintena d’agrupacions de Catalunya i el País Valencià.

També se celebrarà un sopar de pa-i-porta, que tindrà lloc al claustre de l’antic Convent de les Religioses de l’Hospital de Sant Joan de Jerusalem, seu del Casal Tortosí.

Horari: 

De 17 a 00h

Preu: 

Participació lliure i gratuïta

Organitza: 

Cantaires de l'Ebre i Espai de So

Col·labora: 

Ajuntament de Tortosa, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Associació de Veïns del Rastre, Llibreria La Irreal i Obre't Ebre

Més informació: 

Facebook Espai de So