Arts
,
2016
Dies 14 i 15 d'octubre
Museu de les Terres de l'Ebre
Amposta

6a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic

Sisena edició de la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic, un festival multiseu (es realitza a diverses poblacions catalanes) que combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, totes sota el denominador comú de ser, d’una manera o altra, testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat. A Amposta, el tema monogràfic d’aquesta edició és l’illa de Buda. 

PROGRAMA: 
Divendres 14 d’octubre 
19:30h - Acte d’inauguració i presentació i estrena del documental interactiu 'Buda, l’illa del Delta', produït per Filmsnòmades. 
Intervindran Santi Valldepérez, director del projecte, i Maite Subirats, guionista.

Dissabte 15 d’octubre
A partir de les 18h - Passi continu de documents audiovisuals d'arxiu vinculats a l'illa de Buda. 

Les filmacions que es projectaran, procedents dels arxius públics de la Filmoteca de Catalunya, el NODO i RTVE, i dels privats de les famílies Borés i Sarró, ens acosten a la seva història recent, permetent-nos fer un recorregut per les activitats quotidianes i extraordinàries que s’hi van desenvolupar entre el 1921 i els anys 1970.

Les filmacions en blanc i negre s’inicien amb imatges del 1921 i arriben fins a la dècada del 1950, i les filacions en color fins a la dècada dels 70. Mostren entre d’altres: les feines que realitzaven els colons de l’Illa entorn del cultiu de l’arròs (plantar, birbar, segar, trillar), la caça d’aus aquàtiques amb barquets, pesca amb bertrols i amb pantena, els bombardeigs que es van produir durant la Guerra Civil Espanyola del 1936, l’estada dels bussos de l’exèrcit espanyol que va demolir el far de Buda, les estades al mas de la família Borés, propietària de l’Illa, i els enregistraments del naturalista Artur Sarró.

Activitats gratuïtes. Entrada lliure.

Més informació: 
museuterresebre.cat

  

  • imatge de control 1per1