Fires i festes
,
2016
Dissabte 17 de setembre, a partir de les 17:30h
Pista poliesportiva
Garcia

7a Festa de la Jota de la Ribera d'Ebre

Setena edició de la Festa de la Jota de la Ribera d'Ebre, i Mostra de productes locals, enguany a Garcia. Un dia per aprendre a ballar o per gaudir d'una de les danses més tradicionals de les nostres terres, en un ambient excepcional. 

La persona que inaugurarà enguany la Festa serà l’etnòleg Salvador Palomar, gran coneixedor del patrimoni cultural de la Ribera de l’Ebre, entre el qual la jota, i de les comarques veïnes. Palomar és el fundador, l’any 1980, de l’entitat Carrutxa, la qual ha rebut el Premi Nacional de Cultura 2016, per la seva tasca en l’àmbit de recerca i divulgació de la cultura popular.

En aquesta trobada anual es tornaran a ballar les jotes de tots els pobles de la comarca, un total de 16 entre municipis i EMD, després que l’any passat es recuperés la jota perduda de Móra la Nova. No hi faltaran tampoc els actes més tradicionals, com el taller de jotes adreçat a tots els públics i que en aquest cas ensenyarà a puntejar la jota de Garcia; la mostra de productes locals d’artesania i gastronomia i un berenar popular. 

Entrada lliure

 
*Article relacionat Surtdecasa: 
Els 5 components de l'ADN de la jota

  • imatge de control 1per1