AGENDA
Arts
Del 13 al 29 de gener
2017
Museu de les Terres de l'Ebre
  • Amposta

Exposició 'El paper moneda a la comarca del Montsià durant la Guerra Civil'

Exposició 'El paper moneda a la comarca del Montsià durant la Guerra Civil (1936-1939)', que mostra totes les emissions i els elements més significatius que podem trobar al llibre que porta el mateix nom, realitzat per Joan B. Beltran i Julio Allepuz (Onada Edicions).

A partir dels testimonis conservats de paper moneda emès a la comarca del Montsià i que es conserven en la col·lecció de Julio Allepuz, entendrem com la Guerra Civil va trasbalsar el país i canviar la vida de les persones.

El paper moneda era emès pels consistoris catalans per a permetre que els municipis organitzessin autònomament la seva economia ja que hi havia mancança de moneda fraccionaria. Així, la Generalitat va modificar la Llei municipal catalana, de 9 d’octubre de 1936, per a dotar als ajuntaments de la potestat d’emetre moneda fiduciària de petits valors de curs legal i obligatori, que només tenia valor dintre dels propis límits municipals.

Al Montsià, trobem 11 localitats que van fer ús del paper moneda o d’algun signe monetari local: Alcanar, Amposta, Freginals, Godall, La Galera del Pla, La Ràpita dels Alfacs, La Sénia, Mas de Barberans, Masdenverge, Ulldecona i Planes del Montsià.

Més informació: 
museuterresebre.cat

 

Paper moneda

Et pot interessar

El Trencanous, Russian National Ballet
Dissabte 30 de desembre, 19h
La Sénia
Dissabte 20 de gener, 18h
Amposta
Versos contra la violència
Divendres 29 de desembre, 21:30h
Tortosa
Txarango - 2017
Dissabte 3 de febrer, 23:00h
L'Ametlla de Mar
MónNatura Delta de l’Ebre
Dissabte 23 de desembre, 10:30h
Amposta
Exposició 'Més enllà del Silenci'
Del 4 al 22 de desembre
Alcanar
Exposició 'Un mar d'oliveres', de Núria Casanellas
Del 6 de desembre al 19 de gener
Mas de Barberans