Arts
,
2017
Del 13 al 29 de gener
Museu de les Terres de l'Ebre
Amposta

Exposició 'El paper moneda a la comarca del Montsià durant la Guerra Civil'

Exposició 'El paper moneda a la comarca del Montsià durant la Guerra Civil (1936-1939)', que mostra totes les emissions i els elements més significatius que podem trobar al llibre que porta el mateix nom, realitzat per Joan B. Beltran i Julio Allepuz (Onada Edicions).

A partir dels testimonis conservats de paper moneda emès a la comarca del Montsià i que es conserven en la col·lecció de Julio Allepuz, entendrem com la Guerra Civil va trasbalsar el país i canviar la vida de les persones.

El paper moneda era emès pels consistoris catalans per a permetre que els municipis organitzessin autònomament la seva economia ja que hi havia mancança de moneda fraccionaria. Així, la Generalitat va modificar la Llei municipal catalana, de 9 d’octubre de 1936, per a dotar als ajuntaments de la potestat d’emetre moneda fiduciària de petits valors de curs legal i obligatori, que només tenia valor dintre dels propis límits municipals.

Al Montsià, trobem 11 localitats que van fer ús del paper moneda o d’algun signe monetari local: Alcanar, Amposta, Freginals, Godall, La Galera del Pla, La Ràpita dels Alfacs, La Sénia, Mas de Barberans, Masdenverge, Ulldecona i Planes del Montsià.

Més informació: 
museuterresebre.cat

 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1