Entorn
,
2016
Dissabte 27 d'agost, 16:45h
Riu Ebre
Móra d'Ebre

Festa del riu - Móra d'Ebre

En el marc de les Festes Majors de Móra d'Ebre, nova edició de la centenària Festa del Riu, amb les clàssiques curses de muletes (considerades la festa fluvial tradicional més antiga de Catalunya) i el Concurs de Sirgadors de l'Ebre.

PROGRAMA d'Actes: 
16:45h - Davant de l'Ajuntament. Rebuda per part de les autoritats del Daliner d'Honor 2016. A continuació, inici de la Cercavila d'Honor.
17:15h - 8è Concurs de Sirgadors de l'Ebre. 
A continuació, espectacle de mostra d'indumentària tradicional catalana amb el grup Trencadansa, en què diverses parelles mostraran i explicaran la vestimenta típica catalana de festa de finals del segle XIX i principis del segle XX, època on ja està datada la festa del riu de Móra d'Ebre.

17:45h - Cursa de muletes de categoria cadet mixt. A continuació, cursa de natació creuant el riu Ebre.
Tot seguit, cursa de muletes de categoria femenina entre equips de diverses poblacions de la comarca. A continuació, exhibició de llagut català.

18:45h - Cursa de muletes de categoria masculina entre equips de diverses poblacions de la comarca.
19:00h - Fi de festa amb el llançament de síndries i melons al riu, i lliurament de premis als guanyadors de les diverses curses davant del Club Nàutic.

Tota la festa comptarà, com és tradició, amb l'ambientació musical de la banda de música de l'Escola de Música i Dansa de Móra d'Ebre, i la presència dels gegants Sirgadors de la Colla Gegantera de Môra d'Ebre.

Es recomana a tothom que porti el mocador de sirgador i camisa blanca, per tal que la Festa sigui més lluïda, tradicional i nostra. 

Davant del Club Nàutic es vendran mocadors a 3 € /unitat. 
En el mateix lloc també es vendrà la beguda oficial de la Festa del Riu: el sirgador (beguda de café (suau) i rom). Es podrà tastar la beguda per 1 € el got.
 

*Organitza: Ajuntament de Móra d'Ebre, el Club Nàutic de Móra d’Ebre i el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i l'Institut Ramon Muntaner. 

  

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1