Fires i festes
,
2016
Del 14 al 18 de gener
Llocs diversos
Móra d'Ebre

Festa Major d'Hivern - Móra d'Ebre

Un any més, en honor a Sant Antoni Abat, nova edició de la Festa Major d'hivern de Móra d'Ebre amb quatre dies d'exposicions, àpats populars, espectacles, Festa de la Clotxa i cercaviles, entre moltes altres activitats. 

PROGRAMA: 
De dijous 14 a diumenge 31 de gener
Ruta Tapa Porca 2016 -  Ruta de tapes elaborades amb ingredients provinents del porc. Establiments participants: Restaurant Reina, La Beerreria, Bar La Creu, Piscolabis, Hostal Gastronòmic La Creu, Cafè Comarques, Bar Avenida, Bar l’Ebre, Sota de Copes, Bar Turú, Llamineries, Cafè Noisette, Liberty, Pizzeria Carusso’s, La Casa del Castell, 7 de Ribera.

Dijous 14 de gener
18 h - Inauguració de la placa del carrer d’Artur Bladé i Desumvila amb què l’Ajuntament de Móra d’Ebre ret homenatge a l’insigne escriptor de Benissanet. La descoberta de la placa tindrà lloc a la cruïlla del carrer Artur Bladé amb la carretera de Benissanet, tot just abans d’arribar a la rotonda.

19 h – A la Sala d’exposicions Julio Antonio, inauguració de l’exposició dedicada a l’escriptor Artur Bladé i Desumvila amb motiu del 20è aniversari de la seva mort, amb la projecció d’una entrevista realitzada pel periodista Gabi Sanz a l’Artur Bladé. Organitzat per l’Associació Cultural la Riuada, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i l’Ajuntament de Móra d’Ebre.

Divendres 15 de gener
20 h - A La Llanterna Teatre, inauguració de l’exposició de fotografies d’Àngel Mola Navarro: “Vivències i records”, cedida per Santi Alfonso. L’exposició restarà oberta durant la Festa Major d’Hivern.

21 h – A La Llanterna Teatre, Sopar popular de Sant Antoni. Durant el sopar, espectacle amb la gran Brigitta Lamoure. Cadascú s’haurà de portar el seu sopar i beguda. Cal reservar cadires a les oficines de l’Ajuntament fins al dijous 14 de gener.

Dissabte 16 de gener
12 h - A la Plaça de Dalt, Ball de Vermut amb Stromboli Jazz Band. Es repartirà vermut i patates per a tots els assistents.

17 h - Al Passeig del Pont, L’home més fort de la Ribera: “Pagès Edition”. Torna a Móra d’Ebre l’espectacle de força més popular de la nostra comarca, on els participants demostraran les seves habilitats en les diferents proves que hi haurà preparades. Organitza: Physikós Gim.

21 h – A La Llanterna Teatre, Espectacle teatral: 'Terra Baixa', d’Àngel Guimerà, a càrrec del Grup Escènic de la SCER de l’Ametlla de Mar. Preu de l’entrada: 5€

Diumenge 17 de gener
8.30 h - Benedicció de les tradicionals coques i panets de Sant Antoni, que es vendran durant tot el matí. També es vendrà oli de l’Agrària de Móra d’Ebre.

De 9.30 a 11 h - A la Plaça de Baix: XIII Festa de la Clotxa de Móra d'Ebre. Tothom que vulgui, es podrà preparar la seva clotxa, fins esgotar existències. Preu: 2 €. L’Agrària Sant Antoni Abat de Móra d’Ebre, fa aportació gratuïta de l’oli per la preparació de la clotxa. El número del tiquet de la clotxa permetrà participar, a les 12.15 h, del sorteig  de la panera del “Porquet de Sant Antoni”. III Clotxa fotogràfica, amb inscripció prèvia a Raimon Fotògrafs.

11.30 h - Benedicció dels animals i cercavila de carrosses, cavalls i carruatges, acompanyats per la Banda de l’Escola de Música i Dansa de Móra d’Ebre, amb el recorregut pels carrers: Palla, Nou, Santa Madrona, Bonaire, Comarques Catalanes, Antoni Asens i Barca.

12 h - Homenatge a la pagesia i reconeixement a la tasca de tota una vida en la figura d’una persona del nostre poble. A continuació es farà el sorteig de la panera del “Porquet de Sant Antoni”. Tot seguit - Ballada de la Jota de Móra d’Ebre, a càrrec dels Amics de la Jota i dels Grallers de Santantoni de Móra d’Ebre.

12.30 h - A l’Església Prioral de Sant Joan Baptista Missa Major en honor de  Sant Antoni Abat.

14 h - Al Casal de Jubilats, Festa Gran de Sant Antoni. Serà una trobada de germanor, amb un bon dinar, parlaments, homenatges i per finalitzar un ball gratuït com a fi de festa, tot a càrrec de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Móra d’Ebre.

17 h – Al Camp Municipal d’Esports, Jornada del Club Esportiu Olímpic, amb el partit de futbol de Tercera Catalana entre l’Olímpic i l’Ascó. 

18 h - A La Llanterna Teatre Municipal, Gran Ball de Sant Antoni amb el grup Costa Daurada, organitzat per l’Associació Cultural Intercomarcal Amics del Ball. Preu de l’entrada: 5 €. Hi haurà repartiment de Coca de Sant Antoni i mistela.

Dilluns 18 de gener
11 h - A la Plaça de Dalt, Cercavila Popular, amb la Colla Gegantera i Grallers de Móra d’Ebre, la Colla de Diables i Tabalers Sheron i els Pirates de l’Ebre. Amb recorregut pels carrers: Bonaire, Sant Antoni, avinguda Comarques Catalanes, Antoni Asens, Doctor Peris i Plaça de Dalt.

12 h - A la Plaça de Dalt, Espectacle infantil 'Que peti la Plaça', a càrrec de la companyia d’espectacles Xip Xap.

19 h - A La Llanterna Teatre, Xerrada 'Les dones de la postguerra', a càrrec de Santi Alfonso, Jordi Llambrich i Ferran Roca.

 

Més informació: 
www.moradebre.cat

   

  • imatge de control 1per1