Llibres
,
2016
Dijous 14 d'abril, 19h
Ajuntament
Roquetes

Presentació del llibre 'Diari en temps de guerra'

En el marc dels actes de celebració del 14 d'abril de Roquetes, presentació del llibre 'Diari en temps de guerra', escrit pel Pare Lluís Rodés Campredà a l’Observatori de l’Ebre durant els anys de la Guerra Civil espanyola. Rodés fou el director de l’Observatori entre l’any 1920 i l’any 1939 i va mantenir l’activitat científica de l’Observatori, sovint en solitari, durant els anys de la guerra.

L'acte de presentació anirà a càrrec de l’historiador Antoni Roca Rosell, i també hi assistiran el Pare Luis F. Alberca, SJ, i el Pare Lluís Victori, SJ, responsables de l’edició del llibre, i l’editor Ramon Balasch.

Sinopsi: 
75 anys després de la mort de Lluís Rodés (Santa Coloma de Farners 1881-Biniaraix, Sóller 1939), apareix finalment publicat el seu diari dels anys de guerra. Aquest llibre vol ser un homenatge a un català
universal que, en el moment de la seva mort, era soci actiu de més de quaranta societats científiques de tot el món, i de moltes d’elles n’era soci d’honor. El llibre presenta les reflexions personals d’un científic catòlic fidel a la República i que sempre va denunciar les atrocitats d’ambdós bàndols, posició difícil en una societat violentament polaritzada. Els anys de la guerra van ser per a ell una tragèdia grega en la qual, un home brillant, fidel al seu deure, estimat per la gent que l’envoltava i de gran prestigi internacional veia com, de cop, tota la seva obra s’esfondrava, afectant la seva salut i precipitant la seva mort.

Més informació: 
www.obsebre.es

  

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1