Activa't
,
2016
Dissabte 26 de novembre, 9:45h
Observatori de l'Ebre
Roquetes

XIII Trobada d’Entitats i Associacions Culturals de l’Antiga Diòcesi de Tortosa

13a edició de la Trobada d'Entitats i Associacions Culturals de l'Antiga Diòseci de Tortosa, una jornada anual que, en aquesta ocasió, es dedica a explicar al segle XXI la realitat social i cultural de les comarques que la conformaven. 

S'analitzarà des de diferents perspectives (històrica, patrimonial i econòmica) per veure els orígens dels lligams socials i culturals que avui en dia hi són encara vigents i de quina manera incideixen en les relacions econòmiques. La trobada també pretén ser un punt de partida per potenciar iniciatives de treball conjunt que ja s'estan realitzant i per a plantejar-ne de noves. 

PROGRAMA: 
09:45h - Rebuda dels participants
10:00h - Inauguració de la jornada
10:15h - 'Els vincles sociohistòrics entre les comarques de l'antiga Diòcesi de Tortosa. Una realitat no (sempre) reconeguda', a càrrec d'Agustí Agramunt, investigador postdoctoral del Departament d'Història i Història de l'Art de la Universitat Rovira i Virgili. 
11:00h - Pausa-cafè
11:30h - 'El patrimoni com a recurs per a la vertebració social i cultural del territori de la Diòcesi de Tortosa: claus, exemples i propostes', a càrrec d'Àngel Portolés, llicenciat en Humanitats per la Universitat Jaume I i especialista en gestió cultural i en projectes culturals en àrees rurals. 
12:15h - 'L'economia dels territoris de l'antiga Diòcesi de Tortosa del futur: millor que el present', a càrrec de Juan Antonio Duro, diretor de la Càtedra d'Economia local i regional de la Universitat Rovira i Virgili. 
13:00h - Debat
13:15h - Presentació de projectes per part dels centres. 
13:45h - Actuació 'Riu de Maig', amb Carlos Pupprian (guitarra) i Pili Cugat (veu) 
 

Per complementar la trobada hi haurà també un dinar de germanor al restaurant Lo Llaüt de Tortosa i una visita guiada a la biblioteca de l'Observatori de l'Ebre. 
Preu del dinar: 16€. (Inscripcions fins al 23 de novembre a merce@irmu.org o al telèfon 977 401 757) 

*Organitza: Institut Ramon Muntaner (IRMU), Amics dels Castells i del Nucli Antic de Tortosa i el Grup d’Estudis i Comunicació Ambiental Graëllsia de Roquetes. 

Més informació: 
www.irmu.org

 

 

  • imatge de control 1per1