Jump to navigation
Diumenge
28 abril 2024
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
El Perelló, regne de la mel
El 21 i 22 d’abril aquest municipi celebra Firabril 2012
Surtdecasa Ebre
,
11/06/2012
Fires i festes
Sabeu que aquesta fira data del segle XVII? Tot i que, en els seus orígens, era una fira emminentment agrícola i ramadera, passats els segles s’ha convertit en una fira multisectorial amb activitats tan arrelades com originals.
Entre les activitats programades destaca el tradicional concurs de la mel, on hi participen un gran nombre d'apicultors d'arreu d'Espanya. Hi ha quatre categories de mel per participar-hi: la mel de taronger, la mel de romaní, la mel de mil-flors i la mel d'alta muntanya. Cada tipologia de mel recull les millors mostres florals i s'atorguen tres premis per categoria.
Una altra curiosa iniciativa és el sorteig d’oli d’oliva per tot un any per aquell qui hagi comprat oli i guanyi el sorteig. Com a cloenda de Firabril, entre tots els assistents que han comprat mel durant la fira, es fa un sorteig. El premi consisteix en la quantitat de mel equivalent al pes del guanyador. Per realitzar el pes adequadament s'instal·la una balança de fusta on el guanyador s'ha d'asseure en un costat, mentre que a l'altre es van posant pots de mel de tots els apicultors locals fins que s'iguala el pes.
També tindrà lloc una bunyolada amb mel i la botifarrada amb olimelada. En les passades edicions, els restaurants locals van col·laborar en l'edició d'un vídeo i un tríptic de receptes de cuina on l'oli o la mel eren els protagonistes.
Enguany la fira comptarà amb prop de 70 expositors i més de 100 parades exteriors, distribuïdes en els 10.000 m2 de recinte firal.
Enguany, El Perelló s’ha unit a Arnes, ambdós pobles amb llarga tradició apícola, amb qui han decidit editar un llibret on es repassa la història o l'art de criar les abelles. De l'obra se n'han editat 4.000 exemplars en tres idiomes- català, castellà i anglès- que es repartiran entre premsa i operadors turístics especialitzats. Els restaurants dels dos pobles participen a l'opuscle amb 22 receptes de cuina amb la mel com a protagonista.
--
Tota la informació (Programa Firabril 2012)
A
També et pot interessar
Foto:
Cedida
Els 10 plans per fer a Setmana Santa a les Terres de l'Ebre
Foto:
Cedida
Per què Alcanar és un tresor iber?
Foto:
Cedida
Les 8 històries de vida del TEDxAmposta
Foto:
Cedida
Veure les cares del món, un exercici d'ampliació
Foto:
La Ràpita Turisme
Les 10 maneres de viatjar lluny sense moure't de La Ràpita
Foto:
Surtdecasa
Jotes, sintetitzadors i aixades