Deltakuki, la galeta més ebrenca

Una pastisseria de Deltebre comercialitza les primeres galetes fetes d’arròs
Surtdecasa Ebre
,
23/09/2011
Menjar i beure
Una idea brillant. Un producte sorprenent. Una primera matèria de tota la vida. Molts sabeu que el Delta té grans extensions d’arrossars, concretament 20.000 hectàrees i una producció anual d'uns 120 milions de quilos d'arròs. Per què no convertir aquesta gran producció en un postre ben dolç i gustós?
 
La pastisseria Fresquet de Deltebre ha decidit comercialitzar, amb el nom de Deltakuki, això mateix: unes galetes fetes amb arròs. “Feia un temps que pensàvem en fer algun producte que portés arròs d'algun tipus i Agustí Bertomeu, més conegut com "Polet", ens va animar”, diu el pastisser Manel Fresquet, fill i pare de generacions de pastissers.
 
La recepta de les galetes és senzilla: farina d'arròs, farina de blat i farina d'ametlla, sal, sucre, manetga, ou i cacao. ”És una galeta exclusiva en aquet sentit”, diu Manel ja que la galeta “consta de dos masses en diferents colors de la qual la que porta cacao representa els camps d'arròs abans de plantar i, l'altra part de la galeta, quan l'arròs està espigat”. Però resulta que no només són sorprenents a la vista, perquè les hem provat i hem de dir que són molt bones, tant per menjar soles com per acompanyar amb un got de llet o una copeta de mistela.
 
Si ets d’aquí, les pots comprar cada dia per esmorzar i faràs territori. Els visitants tindran un record segur del Delta de l’Ebre. “Nosaltres volíem que la gent que ens visita tingués més opcions a part d’emportar-se un saquet d’arròs. A partir d'aquí, el mercat i la gent seran els que ens diran fins a quin punt la Deltakuki s'expandirà”. 
 
Les galetes es poden trobar als dos establiments de Fresquet (a Deltebre i a Riumar), així com a la botiga de l'ecomuseu del Parc Natural de Deltebre, a la Caseta de Fusta de Poblenou, així com en algunes botigues delicatessen. 

A

També et pot interessar