Sabors de tardor a Santa Bàrbara

Les Jornades Gastronòmiques giren al voltant de l'oli d'oliva i els cítrics
Surtdecasa Ebre
,
08/12/2010
Menjar i beure

No hi ha dubte que la gastronomia és una de les millors síntesi de la cultura. A Santa Bárbara aquesta identitat sempre ha estat molt vinculada a l’oli, el producte per excel·lència elaborat a partir de les oliveres que envolten tota la població. I és que la qualitat dels seus olis és reconeguda a tota Catalunya.

Per això, els restaurants del poble ja han engegat motors per donar a conéixer el bo i millor de la seva cuina. Fins al 28 de novembre, La Plana celebra les Jornades Gastronòmiques en el marc del la XIV Fira de l’Oli i els Cítrics que se celebra el cap de setmana del 19 al 21 de novembre. I volem compartir-ho amb tu.

  • imatge de control 1per1

Enguany són vuit els restaurants que han presentat les seves propostes basades en la cuina local de temporada. L’interessant d’aquestes jornades és que es barreja la innovació amb la tradició amb una creativitat sorprenent. Si fem un cop d’ull als menús, apreciem l’entusiamse dels restauradors per emprar productes molt arrelats a la terra i a l'estació de l'any com els tords, els bolets de temporada, la baldana o els cítrics, però utilitzant l'enginy per crear mil combinacions, gustos i textures. A tall d'exemple: Què us semblaria un caneló tèbi d'Ibèric cobert amb salsa de ceps i botifarra negra; o un taco de vedella a les herbes amb ou, patates, foie i bolets? No us convenç? Preferiu una suprema de lluç amb crema de tòfona; o un cor de carxofa amb cruixent de fulles i xipirons? Bé, millor consulteu el menú i trieu el que més goig us faci.

Hi ha menús degustació per als diferents àpats, des de l’esmorzar fins al sopar. Per a pressupostos ajustats, us recomanem que recupereu l'experiència de l'esmorzar de pagès de La Plana, que consta d'unes olivetes trencades, una torrada amb escalivada, una llonganissa i un ou ferrat, acompanyat l'allioli.

Bon profit!

A

També et pot interessar