Foto: 

Cedida

La Fira del Brunyol, que no bunyol!

Figueres celebra la 21ª edició de la Fira del Brunyol de l'Empordà el proper 22 de març
Arnau Margenet
,
10/03/2014
Fires i festes
Qui no recorda (amb nostàlgia) anar a ca l’àvia i flairar, tan bon punt entraves per la porta, l’olor poderosament ensucrat dels brunyols, i posar-se a dinar amb fal·lera, perseguint l'esperat moment dels postres...? Una olor, una textura, un sabor, que ens retrotrau a temps infants i ens proporciona als empordanesos la nostra pròpia ‘magdalena de Proust’. Elaborats amb farina, llet, ous, sucre, llimona, canyella, coriandre i oli, amb anís o matafaluga, farcits amb crema, xocolata o aire, arrebossats amb sucre o amb un forat al mig... els brunyols (que no bunyols!) són els dolços estrella de l’Empordà quan arriba la Quaresma. Aquest dolç esfèric i flonjo vestit de sucre és el mos més preuat de la nostra rebosteria, és per això que cada tercer cap de setmana de març el barri de Sant Josep de Figueres li dedica una fira: la Fira del Brunyol, que enguany arriba a la seva 21ª edició.

L’Associació d’Amics de Sant Josep, amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants Migdia Centre, organitza cada any, ben entrada l'època de Quaresma, la Fira del Brunyol de Figueres, una festivitat dedicada al dolç empordanès per excel·lència. 500 quilos de brunyols que els pastissers i flequers de l’Associació posen a disposició dels assistents, i que podreu assaborir juntament amb un bona copeta de garnatxa empordanesa o cava.

Entre les activitats que s’organitzen en torn la 21ª Fira del Brunyol cal destacar el mercat d’alimentació i artesania, on hi podreu degustar formatges i embotits de la comarca, el Mercat de roba i mobles de valor afegit, o la ja tradicional Cursa Urbana de Sant Josep, que se celebra el proper diumenge 23 de març i que enguany arriba a la seva 5ª convocatòria.
 

A

També et pot interessar