Activa't
,
2018
Dissabte 2 de juny, 10h
Auditori del Tívoli
El Vendrell

III Seminari Guimerà: Ideologia i pensament

Amb l’objectiu de continuar reivindicant i difonent la figura -vida i obra-, d’Àngel Guimerà, es durà a terme el III Seminari Guimerà amb la participació de ponents de reconegut prestigi i el títol 'Guimerà: Ideologia i Pensament'.

El seminari esdevé una trobada anual de referència tant per als estudiosos de Guimerà i el teatre vuitcentista, com també per als directors, intèrprets, escenògrafs, músics entre altres, que hagin representat, o puguin representar algun dia, l’obra de Guimerà en l’àmbit professional o amateur. Si el primer any el Seminari es va centrar en l’obra 'Maria Rosa' i l’any passat en la relació de Guimerà i la música, enguany s’ha volgut aprofundir en la ideologia i pensament de Guimerà.

Entre altres, es posarà de relleu la seva vinculació amb el catalanisme polític i cultural; la relació amb el teatre de vessant històric i patriòtic o la visió de l’escriptor sobre la Primera Guerra Mundial.

Programa: 

Sala Polivalent
10:00h: Obertura de l’acte per part de les autoritats
10:15h: Enric Gallén. Presentació del llibre Guimerà i la música (Quaderns de la Rigala, 2)

Ponències
10:30h: Giovanni C. Cattini: '«…I tant drets com caiguts poble serem.» Àngel Guimerà i els inicis del catalanisme polític'
11:00h: Joan Esculies: 'El teatre patriòtic de Guimerà'
11:30h: Xavier Vall i Solaz: 'Àngel Guimerà i la I Guerra Mundial'

Sala Agustí Cohí Grau de l’Auditori del Tívoli
13:00h: Lectura dramatitzada del monòleg 'Mestre Oleguer', d’Àngel Guimerà, a càrrec de l’actor Pep Cruz

Museu Àngel Guimerà
19:00h: Recital de poemes d’Àngel Guimerà contra la injustícia: Janet Riambau i Joan Gibert (veus), Jordi Moliné (guitarra)

Places limitades. Cal reserva prèvia.
Telèfons 977 66 10 06 977 66 56 84