Activa't
,
2020
Dissabte 25 de gener, 19h
Plaça de la Peixateria
Vilanova i la Geltrú

Commemoració Dia internacional de l’Holocaust i de Prevenció de Crims Contra la Humanitat

L’Amical de Mauthausen i altres camps i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú organitzen la commemoració del Dia Internacional de l’Holocaust i de prevenció de crims contra la humanitat. Un dia Internacional, decretat per les nacions Unides per commemorar l’alliberament del camp d’Auschwitz el 27 de gener de 1945 i també denunciar els horrors del feixisme.

Aquest any, d’acord amb el Memorial del Dia de l’Holocaust, s’ha escollit com a lema d’aquesta commemoració 'Mantinguem-nos junts', per tal de visualitzar la unitat que deportats i deportades van manifestar dins dels camps, per a fre front a la supervivència i a la resistència davant l’enemic comú, i també el missatge internacionalista de lluita contra el feixisme i per a la construcció d’un món nou, just, en pau i solidari. Un missatge d’unitat que avui es més necessària que mai.

A l’acte hi participaran, conjuntament amb la representació dels deportats i deportades republicans de l’Amical, representants de la comunitat jueva, del poble gitano, del col·lectius de gais i lesbianes, dels nens i nenes víctimes del nazisme, i d’altres col·lectius víctimes del nazisme com el dels maçons, el dels discapacitats, i col·lectius de la ciutat i la comarca, que faran la seva ofrena floral, al monument als deportats i intervindran també, el president de l’Amical Mauthausen, Enric Garriga, i l’alcaldessa de la ciutat Olga Arnau.

Tots ells acompanyats per una nombrosa presencia d’alumnes dels Centres educatius de la Comarca, que des de la seva implicació en el projecte presentaran i coordinaran tot l’acte vilanoví, amb la lectura de textos, i la interpretació de peces musicals a càrrec dels alumnes de música de l‘INS Manuel de Cabanyes i de l’Escola Municipal de Música, i una performance teatral pels alumnes de l’aula d’activitats teatrals TRACART.