Fires i festes
,
2017
Del 14 al 16 d'abril
Nucli antic i passeig de la Marina
Cubelles

Cubelles Medieval 2017

La Fira Medieval arriba a la seva sisena edició consolidada com una fira de referència del calendari municipal. Es celebrarà els dies 14, 15 i 16 d’abril i aplegarà prop d’un centenar de parades, a l’entorn de nucli antic i també al passeig de la Marina de Cubelles.

Enguany, Cubelles Medieval descobreix els orígens de Cubelles. Concretament un fet poc conegut, Cubelles té el privilegi de ser el municipi de Catalunya amb la constatació documental més antiga del país acreditatiu de l’existència d’una comunitat jueva. Concretament es tracta d’un document de l'any 973, on Iudà Vives, jueu de Cubelles, ven una vinya a un cristià, Onofred, i els testimonis de la venda són també jueus: Isaac, Simha i Barukh. Document redactat en llatí i hebreu, que inspira el cartell de la Fira.

Enguany hi ha un seguit de novetats: un nou campament medieval a carrer Nou, que es suma a l’existent a la Plaça del Castell i la Plaça de Santa Maria. Es realitzaran dues àrees temàtiques: El Call Jueu al carrer de la Pau i el Soc àrab a la Plaça de la Vila. Al carrer Major i carrer de l’Estació s’ubicaran jocs gegants d’estratègia d’en “Gil Ratataplam”. També es reediten les jornades gastronòmiques per segon any. Es consolida l’ampliació del traçat de la fira (s’incorpora el carrer Nou i el carrer del Mig), un nou emplaçament de la firademostracions d'oficismés paradesmés espectacles i activitats per la canalla, conferències i sense perdre l’arrelament amb la història.

Aquesta edició tornarà a comptar amb el comerç local, així com amb la col·laboració d'Sabors Catalans. Fruit de la cooperació amb aquesta entitat s'ha editat un nou programa de Cubelles Medieval. Per la seva banda, fruit de la col·laboració amb l’Associació de Comerciants de la Marina de Cubelles, es reeditaran actuacions i un emplaçament al passeig de la Marina de Cubelles, davant del passatge del riu Ter.

La Fira Cubelles Medieval estarà amenitzada pel grup INFESTUM (campament dels Senyors i dels vassalls) que realitzaran recreacions de vida a l’època, exposició d’armes, oficis, cercaviles, actuacions musicals..., Arc Vall Llobera (campament de tir amb arc), el Fakir Kirman (espectacles de faquirisme i foc), l’Ós Pedrer (música medieval i animació itinerant) i el grup Taraska (música i animació itinerant). 

També hi haurà exposició d’oficis medievals i tallers d’oficis medieval gratuïts per la canalla (fang i rajoler, forner, ferrer i ceramista).

A la plaça del Centre Social es concentraran els establiments de restauració, que comptaran amb una zona de pícnic. Destacarà una gran carpa on s'oferirà braseria i poperia a la plaça del Centre Social

Novament es compta amb la col·laboració del Grup d'Estudis Cubellencs Amics del Castell i es realitzaran de tres jornades els dies previs a la fira.

Programa

  • imatge de control 1per1