Arts
,
2016
Del 14 al 22 de maig
Museu Cau Ferrat i Museu Maricel
Sitges

Dia Internacional dels museus al Museu Cau Ferrat i al Museu Maricel

Museus de Sitges tornarà a participar activament en la commemoració del Dia Internacional dels Museus. L’efemèride, que se celebra anualment cada 18 de maig, se centra enguany en la relació entre els museus i els paisatges culturals, tot reconeixent el paper que juguen els espais museístics en l'educació, l'enriquiment de les cultures, els intercanvis culturals i la interrelació i cooperació entre els diferents pobles del món. A Sitges, la programació s’allargarà durant vuit dies –des del dissabte 14 fins al diumenge 22 de maig– i comptarà per primera vegada amb l’organització de la Nit Blava, un seguit de visites nocturnes al Cau Ferrat i el Museu de Maricel. La nova activitat és una iniciativa del Consell d'Europa i segueix el model ja implantat en diverses grans ciutats del continent.

La resta del programa del Dia Internacional dels Museus inclou propostes per a tots els públics. Des de visites guiades a col·leccions concretes dels Museus de Sitges fins a tallers familiars, projeccions cinematogràfiques o concerts. A més, també hi haurà les habituals jornades de portes obertes en horari diürn i la presentació de l’estudi històric i arqueològic que s’ha efectuat recentment a Can Falç.

PROGRAMA:
Dissabte 14 de maig
Museu del Cau Ferrat | A les 11h i a les 17h, visita guiada a la Col·lecció de Vidre de Santiago Rusiñol. Amb Ignasi Domènech, cap de Col·leccions dels Museus de Sitges
Preu entrada: 5€ (cal reserva prèvia perquè l'aforament és limitat)

Baluard Vidal-Quadras | De 10h a 14h i de 16h a 20h, demostració de vidre bufat amb Martin Janecky, vidrier de la República Txeca.
Activitat gratuïta

Dimecres 18 de maig
Museu del Cau Ferrat i Museu de Maricel | D’11h a 19h Jornada de portes obertes
Activitat gratuïta

Casino Prado | A les 18h i a les 20.30h Projecció cinematogràfica de la pel·lícula 'El gran museu' (VOSE), de Johannes Holzhausen.
Preu entrada: 7€ (5€ per a socis del Prado i majors de 65 anys)

Dissabte 21 de maig
Palau de Maricel | A les 17h, visita guiada i taller familiar L’Hora Blava.
Activitat gratuïta (cal reserva prèvia perquè l'aforament és limitat)

Museu del Cau Ferrat i Museu de Maricel | De les 20h a les 00h, visites nocturnes La Nit Blava.
Activitat gratuïta (l'aforament és limitat)

Palau de Maricel | A les 22h, concert coral amb el grup Sitges Canta
Activitat gratuïta (cal reserva prèvia perquè l'aforament és limitat)

Diumenge 22 de maig
Sala Gòtica del Museu de Maricel | A les 18h, presentació de l’estudi històric i arqueològic de Can Falç, amb Pere Izquierdo, tècnic especialista en Patrimoni; i Vinyet Panyella, directora-gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges
Activitat gratuïta (l'aforament és limitat)

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1