Arts
,
2016
Del 16 de desembre al 22 de març
Vinseum
Vilafranca del Penedès

Exposició 'Abans de la vinya'

'Abans de la vinya. El passat del Penedès a través de l'arqueologia' dóna a conèixer l’evolució del territori penedesenc a través del coneixement i del treball arqueològics. Abasta un gran arc temporal; és un viatge de més de 200.000 anys, des del Paleolític fins al període Romà.

L’exposició resumeix els grans avenços i innovacions de cada període a partir dels objectes arqueològics exposats, són 166 peces de tipologia molt variada, des de peces en sílex a collarets, des de ceràmica a destrals, puntes de fletxa o exemples d’escultura. Cada període cronològic (fins a 7 èpoques) ofereix una visió general de l’escenari 8clima, paisatge, etc.), de les eines que el caracteritzen i de les xarxes socials que els humans d’aquell moment havien establert.

Totes les peces exposades formen part del fons del Museu i, en la gran majoria, provenen d’excavacions arqueològiques dutes a terme en territori penedesenc.

L’exposició, produïda i comisariada des del Museu, ha comptat amb la col·laboració dels grans especialistes en arqueologia del Penedès.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1