Fires i festes
,
2016
Dissabte 2 de juliol, 18h
carretera del Dr Robert
El Vendrell

II Diada d'homenatge a Jan Julivert

La II Diada d’Homenatge a Jan Julivert és l’esdeveniment central dels actes del 90è Aniversari dels Nens del Vendrell, i la Colla ha volgut comptar per aquesta gran Diada amb les millors Colles del panorama casteller actual, homenatjant així un mite tant per la colla vendrellenca com pel Món Casteller, Jan Julivert.

Hi actuaran els Castellers de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la Colla Joves Xiquets de Valls i els amfitrions, els Nens del Vendrell.

La I Diada d'Homenatge a Jan Julivert

Després de la desaparició el 1972 del concurs Anxaneta de Plata, que se celebrava per Sant Fèlix a Vilafranca, i el desacord amb les bases del concurs de Tarragona del mateix any 1972, la colla va voler convocar un concurs al Vendrell a l’octubre.

La no assistència d’algunes colles punteres va transformar la diada en exhibició. Una diada que els Nens vam convertir en homenatge al seu cap de colla Jan Julivert. Ho vam fer de la millor manera possible: descarregant la torre de vuit amb folre, el pilar de sis, carregant el quatre de vuit i intentant el cinc de vuit. Aquell 1972 va veure, per part dels Nens, la millor actuació de la temporada. Segur que el Jan se’n va sentir orgullós. 90 anys d’història s’escriuren a poc a poc i tenen molt de recorregut. Un d’ells és retre homenatge a la nostra història. Si parlem d’història als Nens del Vendrell, parlem del Jan Julivert.

La recuperació de la Diada

El Nens han considerat oportú recuperar aquesta diada tan especial i centrar el seu homenatge no només a Jan Julivert, sinó també a tots els Nens que han portat la colla fins a aquesta celebració; 90 anys de camises, vivències, èxits, records... Avui, els Nens del Vendrell viuen un present fantàstic mentre miren el futur que se’ns dibuixa al davant. Sempre, però, amb aquesta mirada enrere per veure d’on vénen o com van començar; recordar els qui un dia van decidir enfaixar-se per enlairar castells i veure com els colors de l'escut, de la camisa vermella, tenen molta vida per endavant! "Valorem els èxits, la feina feta, les aportacions de tothom, l’esforç esmerçat per tanta i tanta gent. Cal recordar i homenatjar aquells que no van tenir, malauradament, tant a celebrar. Els que van viure mals moments. Tots aquells que van viure les pitjors èpoques. Tothom ha tingut el seu paper important per a què tots els esforços anteriors no quedessin en res. Ens sentim molt, molt orgullosos de tots ells, i volem que se’n sen- tin de nosaltres. Que estiguin, sempre, ORGULLOSOS dels NENS DEL VENDRELL! Pel Jan, per tothom que ha estat, és i serà NEN, us desitgem una gran diada!"

  • imatge de control 1per1