Arts
,
2016
Dies 28 i 29 de desembre
Vil·la Museu Pau Casals
Sant Salvador (El Vendrell)

Portes obertes. 140è aniversari del naixement de Pau Casals

Coincidint amb el 140è aniversari del naixement de Pau Casals, el Museu dedicat al famós violoncel·lista organitza una jornada de portes obertes tant per dijous, dia del naixement de Pau Casals, com dimecres. Alhora, i per complementar l’oferta, s’ha programat un concert del Cor Zóngora el dimecres 28 a les 7 de la tarda, i l’activitat familiar “Pau Casals el col·leccionista de pipes” per dijous dia 29 a les 12 del migdia.

El 29 de desembre de 1876 va néixer al Vendrell Pau Casals i Defilló. Per commemorar el 140è aniversari es podrà visitar de forma gratuïta el Museu dedicat a la seva persona, tant el dimecres 28 com el dijous 29.

Horari: matins de 10 a 14h i tardes de 16h a 18h

Preu: gratuït

 

140è aniversari del naixement de Pau Casals

Pau Casals i Defilló va néixer al Vendrell el 29 de desembre de 1876, al número 4 del carrer Santa Anna. Allí hi vivia amb el seu pare, Carles Casals i Riba, amb qui començà a aprendre de música, i la seva mare, Pilar Defilló, d’origen porto-riqueny. La parella Casals-Defilló van tenir 11 fills dels quals sols van sobreviure els tres últims. El primer de tots tres va ser en Pau, d’aquí que la seva mare tingués especial cura i protecció del noi. Després arribaren l’Enric i el Lluís.

De ben petit Pau Casals acostumava a anar a passejar a la platja de Sant Salvador amb la seva mare. Baixaven a l’ermita i després jugaven a la sorra. Aquest va ser el seu primer contacte amb el barri marítim, motiu pel qual després s’hi va fer construir la seva casa, seu actual del Museu Pau Casals.

  • imatge de control 1per1