Arts
,
2016
De l'1 de juliol a l'11 de setembre
Vil·la Casals
Sant Salvador (El Vendrell)

Ramon Casas a les col·leccions del Museu Pau Casals

Amb motiu de l’Any Ramon Casas, el Museu Pau Casals presenta una exposició que mostra l’obra d’aquest artista a la col·lecció d’art de Pau Casals. En total la formen 18 obres, tres olis i 15 dibuixos al carbó. A l’exposició es podrà veure també el 'Retrat de Pau Casals' que Ramon Casas li va fer al músic a principis de segle i que ha estat cedit pel Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Durant els anys vint i trenta, Pau Casals va anar formant la seva col·lecció de pintures i escultures dels artistes catalans de més renom de finals del segle XIX i el començament del XX. Aconsellat per galeristes i crítics, Pau Casals triava personalment les obres, després d'haver-les vist a les exposicions que organitzaven les galeries més importants de la Barcelona de l'època. Els artistes de la Sala Parés, amb Joan Anton Maragall al capdavant, i els de l'organització del crític Joan Merli es van convertir en els seus principals fons d'adquisició. La major part de les obres anaven destinades a decorar la casa de Sant Salvador.

L’exposició s’emmarca dins de la Ruta Ramon Casas als museus del Penedès, en la qual hi participen la Biblioteca Museu Víctor Balaguer (Vilanova i la Geltrú), el Museu del Cau Ferrat (Sitges), el Museu Deu (El Vendrell) el Museu de Maricel (Sitges), el Museu Pau Casals (Platja de Sant Salvador, El Vendrell) i el Vinseum (Vilafranca del Penedès), així com l’Ajuntament de Torredembarra. La Ruta Ramon Casas pels Museus del Penedès mostra, a través d’un circuit unitari, les obres d’aquest artista presents en les col·leccions dels diferents museus del Garraf, l’Alt i el Baix Penedès. La iniciativa s’ha programat amb motiu del 150è aniversari del naixement de Ramon Casas i permet visualitzar un complet itinerari de la seva obra en un dels territoris que en concentra més. Paral·lelament, la campanya suposa l’escenificació d’una línia de treball conjunta dels museus d’art del Penedès per vincular-se a un dels esdeveniments culturals de l’any a Catalunya.

Inauguració: 1 de juliol, 19:30h

Horari: de dimarts a dissabte de 10 a 14h i de 17 a 21h i diumenges i festius de 10 a 14h.

Paral·lelament a l’exposició s’ha organitzat una conferència que impartirà Francesc Fontbona, doctor en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona i estudiós de l’art dels segles XIX i XX, que va publicar el 2013 el catàleg raonat del fons d’art del Museu Pau Casals. La conferència tindrà lloc el dia 19 de juliol a les 19:00h a la Sala Polivalent del museu.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1