,
28/07/2016
Cinema
'Mi perfecta hermana'

Acabem temporada!

Aquesta setmana acabem temporada. Hem allargat les sessions durant tot el juliol amb l'objectiu que no faltessin títols destacats a la pantalla de la Zazie i ara fem un breu descans durant l'agost per retrobar-nos al setembre.

Les pel·lícules que hem triat per acomiadar-nos són 'Mi perfecta hermana', un drama que ens arriba de Suècia i que tracta el tema dels trastorns alimentaris a través de la relació entre dues germanes. Pel cap de setmana, us proposem la comèdia italiana 'Si Dios quiere', un divertimento que ha triomfat a les sales i que us farà passar una bona estona segur.

Aquí en teniu els detalls:

Mi perfecta hermana
La virulència del trastorn alimentari

Dijous 28 de juliol, 20:15h
Divendres 29 de juliol, 21:15h Sala Zazie

Direcció i guió: Sanna Lenken.
Intèrprets: Rebecka Josephson, Amy Diamond, Annika Hallin, Henrik Norlén.
Drama. Suècia, 2015, 105'. Projecció en V.O. (suec) subtitulada.

Un cop Stella entra al apasionant món de l'adolescència amb 12 anys, descobreix que la seva germana gran Katja, el seu model a seguir i a la qual tothom admira, amaga un trastorn alimentari. Els problemes d'esquena de Stella quedaran en un segon pla quan ella s'assabenti de la malaltia de la seva germana. Dividida entre la lleialtat a la seva germana i la preocupació per ella, lentament la família s'anirà dividint en dos. Sanna Lenken explora la virulència amb què els desordres alimentaris danyen el cos de qui els pateixen i les vides dels que els envolten. Amb el tipus d'humor, compassió i sensibilitat que només el coneixement de primera mà proporciona.

Si Dios quiere
La comèdia italiana de més èxit

Dissabte 30 de juliol, 20h
Diumenge 31 de juliol, 19h

Direcció: Edoardo Maria Falcone.
Guió: Edoardo Maria Falcone i Marco Martini.
Intèrprets: Marco Giallini, Alessandro Gassman, Laura Morante, Ilaria Spada.
Comèdia. Itàlia, 2015, 87'. Projecció en versió doblada.

Tommaso és un cardiòleg de renom liberal i ateu. Malgrat la seva aparent vida perfecta, el seu matrimoni amb Carla, la mare dels seus dos fills, ha anat deteriorant cada vegada més. Mentrestant, la seva decebedora filla Bianca no mostra interès per res en la seva vida. Per aquest motiu les esperances cauen en el seu intel·ligent fill Andrea que estudia medicina i té un futur molt prometedor. No obstant això, un dia revoluciona la seva família amb una impactant notícia: vol fer-se capellà. Escrita i dirigida per Edoardo Maria Falcone, qui debuta en la direcció amb aquest llargmetratge premiat amb el premi David de Donatello a la millor òpera prima.

Esperem que segui gaudint del cinema aquestes setmanes. No ens n'haurem adonat i ja hi haurem tornat! Bon agost!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.