,
19/10/2016
Cinema
Una imatge de 'Sparrows'

Sparrows i Pastel de pera con lavanda

Aquesta setmana portem a la Sala Zazie un retrat intimista que arriba des d'Islàndia. La pel·lícula es diu 'Sparrows', és el segon film del islandès Rúnar Rúnarsson i va guanyar la Conxa d’Or a la 63a edició del Festival de Sant Sebastià. Pel cap de setmana us proposem 'Pastel de pera con lavanda', una comèdia ambientada a la Provença que segur que us encantarà.

Per la setmana que ve hem preparat 'Elvis & Nixon', amb un esplèndid treball de Kevin Spacey i Michael Shannon que esdevé una sàtira dels aspectes més ridículs i grotescos d’aquests dos mites.

Sparrows
La ingrata quotidianitat de créixer i madurar als confins més isolats d’Islàndia

Dijous 20 d’octubre, 20:15h (V.O.S.)
Divendres 21 d’octubre, 21:15h (V.O.S.)

Direcció i guió: Rúnar Rúnarsson.
Intèrprets: Atli Oskar Fjalarsson, Ingvar Eggert Sigurdsson, Kristbjörg Kjeld, Rade Serbedzija.
Drama. FINLÀNDIA, 2015. 95’. No recomanada per a menors de 16 anys. Projecció en V.O. (islandès) subtitulada.

Ari, un adolescent de 16 anys, torna de Reikiavik a la casa del seu pare, en la llunyana regió dels fiords occidentals, prop de Grenlàndia. Tot ha canviat i la relació amb el seu pare esdevé complicada. Segon film del islandès Rúnar Rúnarsson i Conxa d’Or a la 63a edició del Festival de Sant Sebastià. Aquest retrat intimista, viatge d’iniciació descrit amb la sobrietat tan característica dels paratges nòrdics, esdevé un relat melancòlic sobre el conflicte generacional entre pare i fill, narrat amb delicadesa i sensibilitat. Una petita joia que gaudireu, amb pausa i serenor, tot apropant-vos a un paisatge inhòspit i enlluernador.

Pastel de pera con lavanda
Comèdia romàntica i refrescant a l’estil francès

Dissabte 22 d’octubre, 20h
Diumenge 23 d’octubre, 19h
Dimecres 26 d’octubre a les 20:15h

Direcció i guió: Éric Besnard
Intèrprets: Virginie Efra, Benjamin Lavernhe, Lucie Fagedet, Léo Lorléac’h, Hervé Pierre.
FRANÇA, 2015. 100’.

Louise Legrand és una dona vídua que viu amb els seus dos fills en el cor de la Provença, intentant conservar la granja familiar en crisi.. La seva vida es veu alterada per un accident on quasi atropella a un estrany i misteriós personatge de qui decideix ocupar-se’n. Estem davant d’una comèdia romàntica, on gaudirem d’una mirada sensorial i poc convencional; narrada amb un estil acolorit i pretesament vintage, que aposta per la vida des d’una mirada volgudament amable davant la fragilitat.

Elvis & Nixon
Una pel·lícula estranya en el bon sentit de la paraula

Dijous 27 d’octubre, 20:15h
Divendres 28 d’octubre, 21:15h

Direcció: Lisa Johnson.
Guió: Joey & Hanla Sagal, Cary Elwes.
Intèrprets: Michael Shannon, Kevin Spacey, Evan Peters, Ashley Benson. Comèdia.
EUA, 2016. 86´ Projecció en V.O.(anglès) subtitulada.

Aquesta faula, basada en una audiència que Richard Nixon va concedir a Elvis Presley en un moment crucial per als dos carismàtics personatges, ens permet endinsar-nos en una recreació possible de com va ser aquesta peculiar trobada on l’Elvis va demanar al president que li concedís una placa d’agent federal. L’esplèndid treball de Kevin Spacey i Michael Shannon esdevé una sàtira dels aspectes més ridículs i grotescos d’aquests dos mites, aleshores ja en declivi, sense gairebé caricaturitzar-los. Gaudireu d’una història senzilla, divertida i molt ben interpretada.

Ens veiem a la Zazie!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.