,
09/02/2015
Creativitat
Qui és Qui?
Foto:
La Cortineta Negra, El Vendrell

Qui és Qui?

Ens trobem a principis de febrer i segurament que ja tens al cap moltes idees per disfresses de carnaval. No sóc gaire fan dels tòpics, i potser  pots pensar que el proper post que es faci en aquest blog parli doncs d’això, del carnaval, carnestoltes i les seves disfresses.

Personalment sempre he estat de disfresses diferents. D'ençà que a l’escola em van disfressar de flor i a casa de princesa, que no li he trobat aquell encant, més aviat va ser com un trauma! Jo era més de superherois! Però sí que reconec que de gran m’ho he passat d’allò més bé en comparses i carrosses, i les disfresses que més em van agradar en la meva adolescència, van ser les de personatges famosos de la faràndula espanyola, com per exemple, de Pantoja, Belen Esteban o Duquesa d'Alba, o personatges televisius com les famoses “Teresines”, potser una de les millors disfresses de la meva vida, encara que la disfressa de dutxa també tenia el seu encant (si ets del Baix Penedès potser recordes aquesta disfressa a l’ Onix de Calafell, on no faltava cap any). Tot i així, he preparat una carpeta amb més de 30 idees per fer disfresses als més petits o grans de casa.

Sigue el tablero Carnaval DIY de Pedra Paper Tisora en Pinterest.

I tot recordant aquells temps d’infància i adolescència, i enllaçant aquest post, en certa manera, al fet de representar un personatge, recordo un joc que em va agradar molt i que hi vaig passar moltes hores jugant, el "qui és qui".

Justament aquest any, els reis d’orient en van portar un a casa dels nebots i vam riure tant que he pensat que, en ser un joc que perdura en el temps, podria fer-ne un de personalitzat. Que us sembla si en fem un amb la família o els amics?

Aquest és el material que necessitaràs:

Un parell de peces de fullola, una bona mida seria 25x35, et permetrà posar unes 16-20 peces amb fotografies. (ho pots demanar a qualsevol centre de bricolatge o ferreteria, fusteria... i el tallaran a mida).

Perfil de fusta de 2,4 mt de llarg i amb una amplada i gruix de 2,7 x 0,70 per fer les peces per les fotografies.

Serra de marqueteria per tallar el perfil.

Un parell de retoladors de colors o si tens un pot de pintura (esmalt) també et pot anar bé.

Frontisses petites per subjectar les peces de fusta.

Claus per fusta de 2,5 x 10.

Tub de cola.

Esponja de paper de vidre.

Fotografies dels personatges.

Tornavís elèctric i barrina.

Un cop aconseguit tot el material, haurem de tallar el perfil amb la serra de marqueteria, d’aquesta manera aconseguirem les peses petites on aniran enganxades les fotografies. Ho tallarem a una mida aproximada de 5 cm per peça. Això ens permetrà posar una fotografia amb el nom del personatge al peu d’aquesta, i prou marge per enganxar a la frontissa.

Després, quan tinguem totes les peces tallades, polirem tant la fullola com les peces per no deixar asprós a la fusta, i pintarem aquestes, amb els retoladors (si teniu pintura per casa, també la podeu aprofitar per pintar les peces, mireu que sigui esmalt, i si pot ser a l’aigua millor que millor, ja que amb aquesta base d’aigua evitareu olors i podreu netejar els pinzells amb facilitat). Podem fer-ne 20 d’un color i 20 d’un altre per diferenciar els dos taulons de joc.

Quan les tinguem pintades, marcarem la fullola on anirà cada peça. Intenteu deixar-les centrades en la fullola perquè quedarà més bonic!

Un cop marcades, podem anar cargolant les frontisses amb els cargols. (Consell: primer marqueu on ha d’anar el forat amb la barrina i us serà més fàcil posar el cargol)

Quan tinguem col·locades totes les frontisses, amb el pot de cola (tant pot ser cola de barra o cinta de dos cares) enganxem les fotografies a les peces petites i després ho enganxem a la frontissa amb un altre cola (un adhesiu instantani i si és en format gel i pinzell millor que millor, no embrutareu i te certa elasticitat que anirà bé a l’hora de moure les peces).

Paciència i certa manya la necessitaràs, però és molt divertit i quan juguis, encara més!! Espero que t'hagi agradat i que passis una bona estona amb els amics o la família! Aquí et deixo el meu prototip, una prova amb la que m'ho he passat molt be preparant les fotografies i pintant les peces. Ara només toca posar noms a les cares i preparar el definitiu per la familia!! ;)

Bon Carnaval a tots! :)

Idea original de AlmostMakesPerfect

 

 

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

El meu nom és Sònia i una de les meves passions són els treballs manuals i el bricolatge. 'Pedra, paper i tisora' parla, doncs, d’això. Com, a través de diferents materials, tant reutilitzables com nous, podem crear coses boniques per regalar o per decorar casa nostra. Tant si ets súper maldestra o ets manetes de mena, espero que en aquest blog trobis la inspiració i els recursos necessaris per despertar la teva creativitat!

 

27/02/2017
Si, per què no, la cinta adhesiva, ja sigui aïllant, de pintor, vinílica o de washi tape, pot tenir molts i molts altres usos a banda de salvaguardar els marcs de les portes quan pintem o els cables pelats d'una làmpada.
09/01/2017
Cansat dels propòsits d'any nou? Viatjar més, el clàssic "deixar de fumar", trobar una altra feina, perdre pes, aprendre una llengua ... Al Gener sempre ens proposem un tou de metes que al cap de l'any no hem complert, però i si....
11/10/2016
Torna Octubre i torna la Fira de Santa Teresa de El Vendrell. Aquest any amb novetats substancials! I és que aquesta edició inclou una zona Handmade a la Pl Nova.
29/08/2016
Avui dia, a la xarxa, podem trobar pàgines i pàgines de contingut "handmade", fet a mà.
16/06/2016
Tornem a ser Juny i comença el bon temps, les nits a la terrassa , els passejos per la platja, les revetlles i els petards els dies previs a Sant Joan i Sant Pere!!!
14/05/2016
Al rosa, l’amor s’hi posa, al lila l’amor s’hi enfila, al verd, l’amor s’hi perd.... i així podríem seguir amb  tot el pantone de colors.
07/04/2016
Com aquella cançó de Mazoni, “se’m moren les plantes” començo el mes d’Abril!! No us ha passat mai que comenceu la primavera amb ganes de plantar i replantar flors, plantes aromàtiques, rosers...