,
30/01/2015
Activitat física
Imatge de la XI edició de la Marxa al seu pas per les fons de Les Dous.

Objectiu:: XII Marxa dels 7 Cims del Penedès

    Qui més qui menys, si surt a córrer o caminar ha sentit algú que li ha dit: 'has fet mai els 7 Cims del Penedès'? I la resposta sovint és:'ni boig! Això ja és massa per mi' o també: 'són paraules majors!'. Els 7 Cims del Penedès és una marxa organitzada pel Centre Excursionista del Penedès que transcorre tal i com diu el nom, pels 7 Cims més alts de l'Alt Penedès, tot i que toca part d'altres comarques properes a la nostra.

    És un recorregut circular de 58 km. que es pot fer en unes 7-9 hores si vas corrents o 12-14 hores si vas caminant lleuger, tot i que l'organització et dóna fins a 15 hores per completar el recorregut. Parlaré més endavant d'aquesta marxa perque aquest any té novetats importants, però he obert aquest post per avisar a tota aquella gent que aquest any ha pensat en allò d' 'aquest any sí!'. Per no arribar al mes d'abril i veure's sense estar preparat/da per aquest repte, a principis de febrer ja es pot començar a treballar les cames de cara a aquesta prova.

    Com s'entrena una marxa de 58 km. ? Si quan ens preparem per fer uns 10 km. correm entre 30 km. i 60 km a la setmana, quants haurem de fer per preparar tal distància? No us preocupeu, no té res a veure una marxa de llarga distància a qualsevol altra prova esportiva que necessita més entrenament específic per guanyar velocitat. Només cal que habitueu el vostre cos i sobretot cames a caminar molta estona. Els caps de setmana, que normalment és quan la gent té més temps, gaudiu de sortides amb família o amics pel Penedès. Una bona pàgina per escollir rutes és wikiloc , en ella trobem rutes de diferents dificultats, segons alçada, distància o kilòmetres totals. Seleccioneu rutes per gaudir durant les primeres setmanes. No sortiu directament a fer un recorregut amb molt de desnivell perquè podeu patir la síndrome de l'amic que ja no ho tenia clar abans d''enredar-lo': 'a mi no m'hi tornes a veure per aquí!'. Habitueu-vos a caminar molt. Seleccioneu un bon calçat i reviseu correctament el recorregut per no tenir cap ensurt a l'hora de trobar el camí correcte.

    Al mes de març, ja hauríeu de buscar una mica de desnivell. Pujar algun dels 7 Cims que comporta la marxa és un bon senyal per veure si sou capaços d'assolir aquest repte. I finalment, durant el mes d''abril, alternar la distància i el desnivell. Però sempre amb la idea de passar-s'ho bé. No ens estem preparant pels Jocs Olímpics, o sigui que res de sèries i res de patir pel crono. Motxilla amb l'esmorzar i/o dinar i una ampolla d'aigua per hidratar-nos. Fins i tot, pels més afeccionats, una càmera de fotos us servirà per aconseguir bons moments i sobretot oblidar-vos per un temps de la distància i les hores. En definitiva, deixar el rellotge a una banda i aconseguir acumular kilòmetres sense obsessionar-se. No tothom està preparat per una marxa com aquesta, però sí que tothom es pot preparar per fer-la. No us ho penseu!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Si encara ets dels pocs a qui no li ha picat el cuquet, si ets dels que comença a pensar que els caps de setmana s'han d'aprofitar de forma diferent o si per cas ets dels que està fart d'anar a curses on no has trobat tot allò que t'havien venut, aquí trobaràs suggeriments per fer esport a tots els nivells.

  

08/03/2016
Diumenge arriba el dia que per a molta gent que hi participa significa acabar l'objectiu de la temporada: La Marató de Barcelona.
15/02/2016
Una de les disciplines que reuneix 3 esports i que està en constant progressió en el nombre de practicants és el triatló.
29/01/2016
Deia el meu professor de matemàtiques quan jo cursava l'EGB, que el dia abans de l'examen no s'estudiava. Era el dia que s'havia de fer servir per anar al cinema.
24/12/2015
      Obro el 
17/11/2015
                        La Cursa dels Falcons s'ha convertit ja en un acte més dins l'aniversari que l'entitat vilafranquina celebra durant els primers dies de desembre i que necessita més dates per poder encabir tot el munt d'actes que duen a ter
27/10/2015
Sortir a fer esport ja no és una cosa que necessites que et recomani el metge de capçalera.
25/02/2015
Aquest mes de març deixem les bambes i ens posem les cales.