,
21/03/2016
Noves tecnologies
Ponent compta amb una bona xarxa de cursos formatius

Puc formar-me en comunicació i xarxes socials a Lleida?

La resposta és si, si puc formar-me en comunicació i xarxes socials a Ponent. En primer lloc, tenim la formació reglada. La Universitat de Lleida compta amb el Grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals, que es va iniciar el curs 2009/2010 a la Facultat de Lletres, després de la titulació de segon cicle que s'havia iniciat el curs 2003/2004. El grau en CPAV ofereix sortides professionals associades o derivades específicament de la formació en el món de la comunicació com redactor/a d'informació periodística en qualsevol tipus de suport, director/a i realitzador/a audiovisual,redactor/a responsable de premsa o Comunicació Institucional o productor/a i gestor/a de continguts audiovisuals i multimèdia, entre d'altres.

Després de la formació més acadèmica, Lleida compta amb administracions i associacions que ofereixen una formació en l'àmbit de la comunicació de manera periòdica.

  • Col·legi de Periodistes de Lleida: ofereix cursos presencials i on-line a nivell de tot Catalunya i de la demarcació. Els propers cursos són:
    • Webinar: Com fer vídeos interactius. 23/03/2016 (de 15:30 a 16:30). 1 hores. Amb aquest webinar a càrrec de Nereida Carrillo, els alumnes podran aprendre a fer vídeos interactius amb eines senzilles i intuïtives. Veurem alguns exemples de vídeos interactius en mitjans i comunicació corporativa i reflexionarem sobre els usos que poden tenir aquestes peces en aquestes dues facetes professionals. Per acabar, aprendrem, pas a pas, a fer un vídeo interactiu.
    • Webinar: El engagement en redes sociales. Qué es y cómo medirlo para convertirlo en un activo empresarial. 07/04/2016 (de 15:30 a 16:30). 1 hores. El Social Media es sólo una herramienta para conseguir tus objetivos de empresa. Uno de esos objetivos es el engagement con el usuario. En este webinar impartido por Pilar Yépez descubriremos qué es realmente el engagement, cambiaremos nuestra manera de entenderlo y lo convertiremos en un activo de la empresa que nos permita defender nuestra inversión en Redes Sociales, un activo con sus propios kpis y métricas que podamos evaluar según nuestros propios objetivos.
       
  • Cambra de Comerç de Lleida: l'objectiu és oferir formació de qualitat, encaminada a enfortir la capacitat de gestió d’acord amb les necessitats de l’empresari. Per aconseguir-ho aposten per oferir cursos, tallers o conferències. Alguns dels propers cursos tenen per títol "La gestió del temps i l'èxit empresarial i personal" o "Cloud computing: eines per treballar al núvol".
     
  • Incubadora d'empreses de Bell-lloc: L'organisme impulsat per l'Ajuntament de Bell-lloc d'Urgell i finançat en part amb fons europeus, està dins la xarxa de Centres Empresarials d'Innovació (CEIs) de la Diputació de Lleida. Durant aquest dos anys de vida, l'organisme ha acollit empreses amb activitats tan diverses com aplicatius informàtics comercials, formularis i documents digitals, taller d'aparelladors i bioconstrucció, estalvi energètic, consultoria en internacionalització, i logística de contenidors i exportació. I la formació és un dels àmbits que més cuida. Taller “Recerca de feina 2.0” o màrqueting digital amb “MailChimp”, un curs gratuït pràctic on s'ensenya a utilitzar una eina d’email màrqueting per fer butlletins o newsletters professionals i de manera efectiva, són alguns dels cursos que s'hi han portat a terme.
     
  • Institut Municipal Salvador Seguí: aquest institut municipal compta amb una àmplia oferta formativa i el món de la comunicació també en format part.

Les empreses per la seva part també ofereixen formació interna als treballadors centrada en aquest àmbit, un exemple el trobem al Bisbat de Lleida. Per tant, Ponent compta amb ventall formatiu important.

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Lleidatana d’adopció i calafina de naixement, sóc llicenciada en Comunicació Audiovisual i apassionada de la comunicació 2.0. Les xarxes socials són la meva perdició, així que aquí en parlarem i molt. Però sempre buscant una relació amb Ponent i amb les activitats que aquí s’hi desenvolupen. Espero rebre els vostres comentaris i propostes. Per cert, em dic Meritxell i sóc la meitat de MiM Comunicació

04/01/2021
Ara fa dos anys, vaig publicar en aquest blog, l'entrada Quins professionals haurien d'integrar un equip de 'social med
26/10/2020
L'entrada anterior explica la importància de comunicar ciència i els seus beneficis. Avui us proposo COM COMUNICAR CIÈNCIA. Podem utilitzar diferents canals, que són ben coneguts per tots nosaltres.
27/09/2020
Disculpeu-me per l’abandonament. Posposes l’activitat d’escriure el blog al cap de setmana, després a la següent setmana, el mes que ve... i finalment passa el temps i simplement, ho oblides.
21/01/2019
Quan una empresa aposta per una estratègia de 'social media' ha d'estar preparada i formada per un equip de professionals amb diferents perfils.
18/10/2018
Quines són les atraccions més visitades del món? En el rànquing dels 10 punts turístics més atractius de tots els continents no figuren ni la Torre Eiffel ni la gran Muralla Xinesa.
23/09/2018
El mes de setembre és el mes, juntament amb gener, de reprendre hàbits i bons propòsits. Un bon propòsit és mantenir les entrades del blog de manera periòdica. Entrades que puguin ser interessants i d'actualitat.
06/09/2017
Les notes de premsa són un mitjà de comunicació directe de les empreses, administracions i/o entitats amb els mitjans de comunicacions. Es tracta d'una eina utilitzada des de fa temps, però que encara té vigència.