,
03/03/2015

Els mercats nocturns

Els mercats nocturns són molt populars a Taiwan, aquí n’hi ha en zones específiques destinades al mercat tot i que d’altres més tradicionals s’instal·len en carrers que queden tancats al trànsit rodat. Bé, no és del tot cert, perquè les motos en aquest país van per tot arreu: per les voreres, dins dels mercats, en contra direcció... (i si us plau, aparta’t tu del seu camí!)

A part d’esquivar motos, en aquests “mercadillos” s’hi troben paradetes de roba ben barata, complements i bisuteria, d'accesoris pels mòbils i les tauletes (les mil i una fundes, adhesius, trípodes de selfies, penjolls de la sort...) i, sobretot, carrets especialitzats en diferents tipus de menjar i de beure. A més, no hi falta una zona amb jocs pels més petits, o no tan petits. Molts adolescents els agrada jugar a pescar peixets o encertar amb la piloteta mentre riuen tímidament. De veritat.

Els mercats acostumen a obrir (quasi) cada dia de la setmana, cap a les 6 de la tarda i tanquen a les 12 o 1 de la nit. A les 10 del vespre és quan estan més plens de gent. Plens a petar. Sembla que els agrada estar ben apretadets! I si hi vas un dissabte a la nit, hi sumes la calor i humitat d’aquest país i la mala olor de la paradeta del tofu pudent... potser que els hi agafes una mica de mania. Però epa, tot i això és una experiència 100% asiàtica que val la pena! 

A Kaohsiung n’hi ha varis, el més famós pel menjar és el de Ruifong. Ho saps quan hi arribes i sents la pesta del tofu pudent - es diu així, en serio -, un dels menjars més famosos del país. Una exquisidesa pel paladar amb una olor... podríem dir barreja de bolquer i ou podrit. Sí, jo també faig cara de fastig quan hi penso! A més d’aquest inexplicable èxit culinari, s’hi troben moltes opcions per matar la gana, majoritàriament carn i peix fregit o a la brasa, però també dumplings, carn cuinada a la pedra, una gran col·lecció d’entranyes bullides (de porc, i d’ànec), culs de pollastre (diuen que estan molt i molt bons), diferents varietats de tofu, marisc i gambes…i els calamars arrebossats i fregits, que són prou bons. El que no falla són els sucs de fruites. Mango, pinya, papaia, fruita de la passió...  boníssims!

Anar al mercat nocturn és una forma d'esbargir-se i socialitzar dels taiwanesos, de sortir de casa a fer una mica de ressopó quan ja s'ha post el sol. És com anar a fer unes canyes o un beure després de sopar... en versió asiàtica. 

 

 

 

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Sóc d’un poble de Ponent, Guissona i, per coses de la vida, he anat a parar a Kaohsiung, una ciutat al sud de Taiwan. Aquí m’he trobat amb una altra forma de vida: la dels taiwanesos. No només tenen un idioma de pictogrames, treballen moltes hores i mengen arròs per esmorzar… de ben a prop, són una cultura plena de quotidianitats i curiositats ben diferents a les nostres. Descobrir-les és tot un divertiment!

20/10/2015
Originàriament anomenat Festival de Mitja Tardor, s’escau a finals de setembre o principis d’octubre coincidint amb l’equinocci de tardor i el final de la collita.
23/09/2015
El diumenge vaig visitar un metge xinès tradicional.
02/07/2015
El "Duanwu" (龍船節) és una de les festivitats més antigues del sud-est asiàtic - amb més de 2.000 anys d'història - que també es coneix com “Dumpling Festival”.
08/06/2015
Taiwan té una gran varietat de balnearis naturals i, segons diuen aquí i allí, és un dels 15 llocs mundials destacats. N’hi ha d’aigua calenta, de freda, de fang i fins i tot un que es troba dins del mar a l'Illa Verda.
29/04/2015
Quan arribes a un lloc desconegut t’ho mires tot amb cara d’encantat, fent fotografies a tort i a dret i posant cares de “goita això, quina gràcia tu!” o “per a què coi servirà aquest trasto”.
26/03/2015
Ahir va ser 25 de Març i segur que us sembla una data qualsevol, però no pas per als taiwanesos (almenys alguns) i als no-taiwanesos que religiosament guardem tots els tiquets de la compra. Avui podem ser rics!!
03/03/2015
Els mercats nocturns són molt populars a Taiwan, aquí n’hi ha en zones específiques destinades al mercat tot i que d’altres més tradicionals s’instal·len en carrers que queden tancats al trà