El Petít Príncep

Foto: 

Cedida
El passaport del Viatge a l'Infant

El Petit Príncep inspira una ruta turística a l'Hospitalet de l'Infant

'Viatge a l’Infant' és el nom d'aquest nou projecte turístic-cultural
Surtdecasa
,
16/04/2024
Família
La ruta està inspirada en l’obra de El Petit Príncep, de l’autor francès Antoine de Saint-Exupéry, que està vinculat a l’Hospitalet de l’Infant. I és que, segons està documentat, en un viatge en què pilotava l’avió que feia la ruta entre Marsella i Alger, l’autor d’aquest clàssic de la literatura es va veure obligat a fer un aterratge d’emergència al poble, a causa del fort vent de Mestral que bufava. Per aquesta raó, Exupéry, l’any 1932, va fer una estada de dos dies a l’Hospitalet de l’Infant.

En què consisteix?
Al llarg del recorregut pel Sender Litoral del Jonquet, es proposarà a la gent participar en set dinàmiques, que treballen el benestar personal, i que posen de relleu valors expressats en el llibre El Petit Príncep com l’amor, l’amistat, la innocència, la gratitud o la tolerància. Un exemple d’aquestes dinàmiques és la que ens proposa seure a la platja, tancar els ulls i parar atenció al que sentim al nostre voltant: el soroll de les onades del mar, la suau brisa a la cara, el cant dels ocells; i buscar un element que hi hagi al voltant que representi allò que ens fa especials. Un altre repte ens convida a donar les gràcies a algun dels membres del grup que ens acompanyen durant el recorregut o a altres persones que no hi són en aquell moment al nostre costat, a través d’un missatge de text, un àudio, etc.

Com fer-ho?
Qui vulgui viure aquesta experiència s’haurà d’adreçar a l’Oficina de Turisme per recollir el passaport del Viatge a l’Infant. Aquest passaport conté la informació sobre cadascun dels reptes que es plantegen: cada dinàmica ve acompanyada d’unes instruccions i d’un relat perquè els participants entenguin què s’ha de fer a cada punt de la ruta; i s’inclouen diferents il·lustracions que pretenen evocar l’entorn on es duu a terme cada repte plantejat. Després de superar cada repte, a cada punt de la ruta (senyalitzat amb un pilar de fusta), els participants podran segellar el passaport amb el senyal que hi trobaran tot ubicant la pàgina contra el símbol-segell i rascant-la amb el llapis.

  • imatge de control 1per1

La Setmana del Petit Príncep
Precisament, per donar a conèixer aquest nou projecte, se celebrarà la Setmana El Petit Príncep, prevista del 20 al 28 d’abril, on hi haurà una sessió de cinema, un espectacle familiar, tallers infantils, concursos de lectura en veu alta del llibre i de dibuix ràpida. El primer acte serà la presentació de la ruta Viatge a l’Infant, que tindrà lloc el dissabte 20 d’abril, a les 11h, davant de l’escultura de El Petit Príncep de l’artista cambrilenc David Callau, que hi ha al passeig de l’Arenal. Els participants rebran un obsequi i seran conduïts després fins a l’inici de la ruta. A més, durant aquella setmana, a set restaurants de l’Hospitalet de l’Infant s’hi podrà degustar un suquet d’escamarlans, que és el plat que va assaborir Antoine Saint-Exupéry durant la seva estada a l’Hospitalet de l’Infant. En concret, als establiments següents: Restaurant LB21, Bar-Restaurant D’Antis, Bar-Cervecería Cal Rullo, Restaurant Vanes, Restaurant-Pizzeria Can Donatello, Restaurant La Strega i Restaurant Nàutic.

A

També et pot interessar