Nadal

Foto: 

Cedida

Els 10 imperdibles del Nadal a Torredembarra

Tallers, jocs, tradicions, bicicletades, fires i concerts
Surtdecasa Camp
,
12/12/2019
Fires i festes
El Nadal és època de sortir de casa i gaudir d'un dels programes festius més intensos del Camp de Tarragona. Torredembarra ha programat un ampli ventall d'activitats per a celebrar les Festes de Nadal i Reis. L’agenda nadalenca continua aquest cap de setmana amb la Fira de Nadal el 14 de desembre, i seguirà amb un programa d’activitats infantils, per a infants de 1r a 6è de primària organitzat per Joventut, així com concerts, espectacles i activitats tradicionals vinculades a les festes com el caga tió. Les activitats nadalenques clouran el 5 de gener, amb la Cavalcada dels Reis d'Orient. Et descobrim allò més destacat i a la part inferior de l'article trobaràs un enllaç amb totes les activitats i localitzacions!

1. Concerts de Nadal
Què serien les festes de Nadal sense el clàssic concerts amb nadales tradicionals i d'altres cançons del repertori català i internacional? Lletres i melodies que ens són conegudes però no per això ens emocionen menys. A La Parròquia de Sant Pere Apòstol, la Coral Santa Rosalia ens oferirà el concert de Nadal el divendres 13 de desembre; i el Cor Zongora, l’orquestra de l’EMMPAC i les solistes Natàlia Casasús i Assumpta Cumí, el concert 'Los Pastorcillos en Belén' i el Glòria de Vivaldi el dissabte 28 de desembre.
Quan? Divendres 13 i dissabte 28 de desembre.

2. Fira de Nadal
Amb taller infantil de Nadal, taller de tions reciclats, de ninots de neu i de corones dels gegants. Durant tota la tarda hi haurà activitats infantils que entretindran els més petits de la casa. Entre elles, un espectacle de Nadal a càrrec del Club Esportiu Fitkidance Torredembarra. També hi haurà la visita del Pare Noel que seduirà els que esperen ansiosos el gran avi vestit de vermell!
Quan? Dissabte 14 de desembre.

  • imatge de control 1per1

3. XVI trobada d’intercanvi de plaques de cava
Atenció col·leccionistes de plaques de cava! Aquesta jornada va adreçada a tots aquells aficionats a col·leccionar aquests objectes que han trobat en els certamens d'intercanvi un bon lloc per comentar les curiositats i admirar les peces úniques que han trobat altres persones.
Quan? Dissabte 21 de desembre.
 

4. Fem cagar el tió
Una de les activitats que més sedueixen els infants. A les 12h, a la pl. Josep Valls Ibern, espectacle d’animació 'Fem cagar el Tió', a càrrec de la Cia. Ambauka. Es tracta d'una tradició amb segles d'història, inicialment relacionada amb la natura, la fertilitat i el solstici d'hivern. El tió és un ritual d'origen rural, significa l'abundància, un tronc vell i sec regala de les seves entranyes llaminadures i llepolies. 
Quan? Dimarts 24 de desembre.

5. Bicicletada de Sant Esteve
A les 10h Sortida de la pl. Mn. Joaquim Boronat i arribada a la pl. del Castell. Una de les activitats més esportives de les festes per ajudar a baixar els torrons i poder seguir amb la rutina d'àpats suculents que tenim programada.
Quan? Dijous 26 de desembre.

6. Arribada de l'home del Nas
Al port, a bord de la Pepeta, arribarà l'Home dels Nassos, un personatge mitològic que té tants nassos com dies li queden a l'any. És una tradició que es manté a Catalunya, València o La Rioja. Fent-se visible solament el darrer dia de l'any, el personatge mitològic té, com tots els humans, un sol nas, i per tant, pot ser qualsevol persona. Tot seguit pujarà dalt d'un tàndem pel Passeig Marítim fins a Baix a Mar on repartirà caramels.
Quan? Dimarts 31 de desembre.

7. Festa de Cap d'Any
La Nit de Cap d'any és una nit especial, una nit per recordar i celebrar amb els més propers. És per això que s'ha preparat una gran festa al Casal Municipal, amb l'orquestra Neon i música de discjòqueis. Una gran manera d'encetar el 2020!
Quan? Dimarts 31 de desembre.
 

8. Primer bany de l'any
Una de les activitats que només poden fer les poblacions de mar, per això la considerem tan especial. A les 11:30h, a Baix a Mar, davant l’església, 1er bany de l’any, escalfament previ al bany amb una sessió d’aeròbic i a les 12h, bany; en acabar xocolata i coca per a tothom.
Quan? Dimecres 1 de gener.

9. Arribada del patge real a Baix a Mar
A les 17:30h, a la plaça Josep Valls Ibern arribada del patge reial a Baix a Mar i recollida de cartes. Els patges són uns personatges màgics al servei dels Tres Reis, que tenen la missió d’anunciar la propera arribada de Ses Majestats, recollir les cartes que els nens i nenes els porten per fer-les arribar als Reis Melcior, Gaspar i Baltasar, i de vigilar si els nens i nenes es porten bé.
Quan? Divendres 3 de gener.

10. Cavalcada dels Reis Mags
Arribada de SS. MM. els Reis d’Orient a Baix a Mar i Cavalcada pel passeig de Colom fins a la plaça Josep Valls Ibern, on es farà el lliurament de regals. A les 18:45h tindrà lloc l'arribada dels Reis d’Orient a Clarà i repartiment dels regals. Aproximadament a les 19:45h, s’iniciarà la Cavalcada al carrer Pompeu Fabra fins arribar a la plaça del Castell, on se’ls farà el lliurament de les claus de la vila a càrrec de l’Alcalde i la Corporació Municipal. Després d’unes breus paraules es farà el repartiment dels regals. 
Quan? Diumenge 5 de gener.

Gimcana d'aparadors de Nadal a Torredembarra, 2019
Del 5 al 27 de desembre
Torredembarra
Nadal a Torredembarra, 2019
Del 5 de desembre al 5 de gener
Torredembarra
Fira de Nadal de Torredembarra, 2019
Dissabte 14 de desembre
Torredembarra
Reis Mags de torredembarra, 2019
Diumenge 5 de gener, 18h
Torredembarra
A

També et pot interessar