Convent de les Arts
Convent de les Arts
Carreterra de Mont-ral, Km1, Alcover, Tarragona
43460 - Alcover
  • 977 760 441

Què hi pots fer?

Espectacle de circ ‘El meu nom és Hor’ a càrrec de la Companyia Psirc,
Espectacles
Diumenge 24 de febrer, 19h
Espectacle ‘Momo’ a càrrec de la companyia Anna Roca
Família
Diumenge 10 de març, 18h
Fairfly, La Calòrica
Espectacles
Diumenge 24 de març, 19h
Aupa Quartet
Música
Diumenge 31 de març, 19h

Més informació

Situat a l’antic Convent de Santa Anna i la seva església annexa, el Convent de les Arts es troba al vessant de la muntanya del Calvari, als contraforts de la Serra de Prades, a la sortida de la vila d'Alcover en direcció a Mont-ral.

L'edifici fou construït a partir del 1582, en el lloc on hi havia la capella de Santa Anna. L'època de màxima esplendor del convent fou el segle XVIII. L'edifici fou incendiat i saquejat durant els esdeveniments de 1822. Després de la desamortització de 1835 passà a propietat municipal, i posteriorment tingué utilitzacions diverses (hospital, habitatge, escola, fàbrica... ) fins que, el 1920 s'hi instal·là la Guàrdia Civil, que no l'abandonà fins al 1973. El 1990 el seu estat de conservació era molt dolent, la porta d'accés estava tapiada i l'interior es feia servir com a cementiri de cotxes.

Durant un llarg temps s'ha estat restaurant per convertir-lo en un equipament obert perquè creadors, artistes, professionals i estudiants de diferents disciplines, puguin dipositar un espai per a treballar, intercanviar i aprendre, en règim d'estades temporals.