L'Espluga de Francolí
L'Espluga de Francolí
Plaça de la Vila, 1
43440 - L'Espluga de Francolí
  • 977 870 227
  • espluga@esplugadefrancoli.cat
  • turisme@esplugadefrancoli.cat
Font Major, L'Espluga de Francolí
Un passeig per l'Espluga

La riquesa històrica i artística de l’Espluga de Francolí es posa de manifest en el gran nombre de museus i espais visitables que recullen una gran diversitat de col·leccions arqueològiques, etnogràfiques i culturals. 

Voleu conèixer els racons més emblemàtics de l’Espluga de Francolí i el seu entorn? Passejant per la vila hi podeu descobrir l'Esglèsia Vella, dedicada a St. Miquel Arcàngel i construïda a cavall del romànic al gòtic (s. XIII), i l'Església Nova, d'estil neoclàssic i construïda amb pedres de l’antic castell, l'Antic Hospital, l'Ermita de la Santíssima Trinitat, o la Font Major, entre altres.

Espluga Turisme

A l’Espluga de Francolí hi trobareu una gran varietat d’espais naturals idonis per a la pràctica del turisme actiu i d’aventura per viure noves experiències, evardir-vos i desconnecar de la rutina: rutes d’espeleologia, recorreguts amb bicicleta o travessies amb cavalls, entre d’altres, pels magnífics paratges naturals i el ric patrimoni que conforma el municipi de l'Espluga i els Boscos de Poblet.

Carquinyolis de l'Espluga
Gastronomia de l'Espluga

L’Espluga de Francolí ofereix una gran varietat de productes gastronòmics capaços de satisfer les delícies de qualsevol paladar. Els carquinyolis de l’Espluga amb denominació comarcal daten del 1888. Són una varietat de la pasta seca i dolça, com els “vanos”, les neules i les seves variants amb xocolata.

El vi i el cava de la DO Conca de Barberà, els podem comprar als diferents cellers del municipi, on també hi podrem trobar oli d’oliva verge extra d’una qualitat excel·lent.

En la gastronomia cal destacar, també, els embotits artesans, elaborats artesanalment als obradors de les cansaladeries espluguines i la mel, de producció pròpia en ruscs ubicats al nostre terme municipal.

Més informació

L'Espluga de Francolí TurismePatronat de Turisme Costa Daurada