Mayumana Currents

Foto: 

Cedida
Mayumana Currents serà un dels grans espectacles d'aquest estiu a Tarragona

Les 5 cites imprescindibles del Festival d'Estiu de Tarragona

Torna aquesta cita d'estiu del 25 de juny al 6 d'agost
Surtdecasa Camp
,
09/06/2022
Música
Del 25 de juny al 6 d'agost, torna una nova edició del Festival d'Estiu de Tarragona, que se'ns presenta amb molta força interpretativa sobre l'escenari. Una progamació en que s'ofereixen unes propostes musicals d'alt nivell i on es fa una panoràmica a diferents estils musicals, del flamenc al gospel, passant per la música d'orquestra o propostes innovadores que recuperen el cançoner tradicional per reinterpretar-lo. En definitiva, cada cap de setmana d'estiu al preciós Teatre Auditori del Camp de Mart, hi trobareu formacions musicals i artístiques de nivell internacional dirigides a diferents públics i edats. Us destaquem quines podrien ser les més top.

1. Rafael Amargo
Al Camp de Mart, Rafael Amargo presenta la Joven Compañía Nacional de Flamenco, amb convidats especials com Elena Miajailova (violí); Diego Carrasco el Rey del Compás; Curro; Navajita Plateá; Maloko o Ane Carrasco. Rafael Amargo torna als escenaris amb el seu nou projecte 'A buen entendedor... flamenco del interior', el primer espectacle de la Joven Compañía Nacional de Flamenco, estrenat aquest març a Jerez de la Frontera i posteriorment a Sevilla, catedrals del flamenc, que van rebre la proposta amb una gran acceptació. En aquest espectacle no hi ha cap dramatúrgia, sinó que és una proposta explícita i directa al cor, des d’on l’espectador pot gaudir de bon ball, bon cante i bona guitarra, i sobretot de l’estètica audiovisual que diferencia el segell i marca del coreògraf Rafael Amargo, director d’aquesta jove companyia.

 

Grans del Gospel homenatjaran Aretha Franklin | Foto: Cedida
2. Nit de gòspel amb The Black Heritage Choir
'Amazing Grace. A Gospel Celebration To Aretha Franklin' serà la contribució de Grans del Gospel al cinquanta aniversari d'un dels enregistraments que encara continuen influint en els estàndards d'interpretació de la música afroamericana. La realització d'aquesta producció, que presentarà íntegrament les cançons del LP original i alguns hits d'Aretha Franklin, no hauria estat possible sense la participació apassionada dels protagonistes d'aquesta història: The Black Heritage Choir, una selecció de cantants de Mississippi Mass Choir, que sota la direcció musical de Jerry Calvin Smith portaran de tornada a Europa el so del gospel a l'estiu i al Nadal del 2022. 'Amazing Grace' és un dels discos més bells de la música popular del segle XX. El seu repertori, amb picades d'ullet a la modernitat de Marvin Gaye i Carole King i perles de la nova tradició creada per Thomas Dorsey i Herbert Brewster, està tret dels llibres d'himnes que es podien trobar a qualsevol església negra des de Memphis, Tennessee o Detroit.

3. Frank Shubert Philarmonia i el West Side Story
L'orquestra Franz Schubert Filharmonia, el pianista Albert Guinovart i el mestre Tomàs Grau, presenten un concert dedicat a les melodies més estimades, emblemàtiques i mítiques de Broadway, la 'West Side Story'. Un vespre musical sota les estrelles on, gràcies a les famoses danses simfòniques de 'West Side Story' de Leonard Bernstein i la captivadora Rhapsody in Blue de George Gershwin, gaudirem de l'essència d'una música plena de ritme, color, humor i swing interpretada per una gran orquestra simfònica i el talent d'Albert Guinovart al piano.

 

Maria Arnal i Marcel Bagès | Foto: Cedida
4. Maria Arnal i Marcel Bagès
Dos anys i mig després de tancar la gira de '45 cerebros y 1 corazón' (2017), Maria Arnal i Marcel Bagés estrenen el seu nou àlbum, 'Clamor'. Editat en format físic (CD i vinil) i digital, el segon disc del duo establert a Barcelona encongeix el cor: pop mutant als límits de l’emoció que parla de la nostra infinita capacitat de transformació per afrontar els reptes d’un planeta -d’un futur- en crisi.

5. Mayumana Currents i el festival de la llum
Mayumana Currents va ser creat per al Festival de la Llum de Jerusalem i està inspirat en la disputa històrica que van mantenir els dos empresaris i inventors Thomas Alva Edison -creador del corrent continu- i Nikola Tesla -corrent altern, que s'utilitza fins avui-. D'acord amb aquesta temàtica el grup inclou sons electrònics sumats a la percussió que realcen l'espectacle. Basat en aquella "Batalla dels Corrents" de finals del segle XIX, en l'escenari es presenta a pura dansa i percussió un veritable viatge de dos sectors enfrontats, tots dos amb estètiques artístiques diferents que mostren el que sembla una disputa dialogada amb llums i sons propis.

Més informació: 

A

També et pot interessar