Foto: 

Cedida

La màgia del gospel s'escampa per Rajadell

1, 2 i 3 de juliol, tres dies farcits d'experiències gospelianes
Ariadna de Anta
,
30/06/2016
Música
Gospel en tallers, en concerts i pel carrer. Gospel tradicional i contemporani. Gospel per totes les edats i per tots els gustos; tant per qui vol participar directament com per qui només vol fer de públic; per aquell qui s'hi vol iniciar o per qui s'hi vol submergir... gospel, gospel i més gospel. Rajadell acull la dotzena edició d'aquest Campus els dies 1,2 i 3 de juliol i es converteix en la capital d'aquest gènere musical tan vibrant i emotiu alhora. Veniu a viure en gospel!

Rajadell és un poble abraçat per un entorn natural verd, tranquil i serè. Passejant entre casetes de pedra, arbres i flors, s'hi respira calma i aire fresc. Durant tres dies el gospel inunda el centre de la vila i esdevé el llenguatge comunicatiu de tot aquell que hi volta, i és que l'ànima d'aquests cants, d'origen religiós de la població afroamericana de principis de segle XX als Estats Units, brolla per cada racó del nucli antic.

El Campus Gospel Rajadell és una oportunitat per viure el gospel a casa en companyia de referents internacionals. El Campus va néixer ara fa dotze anys a Rajadell amb el desig d'apropar aquest gènere musical al nostre país, amb el grup Esclat Gospel Singers al capdavant, entitat sorgida de la mà de Ramon Escalé i Jaume Badrenas, juntament amb l'ajuntament local. Amb el pas dels anys ha anant evolucionant i avui és un certamen que permet mesclar cantaires d'arreu de Catalunya amb artistes mundialment reconeguts. Aquest Campus és especial perquè enllaça la musicalitat de l'esdeveniment amb la màgia de l'entorn on succeeix. Tallers, activitats i concerts construeixen un espai molt especial per gaudir, compartir, descobrir, aprendre i experimentar a través del gospel; un espai vivencial que fa aflorar emocions i coneixement.

Foto: Cedida

L'edició d'enguany compta amb col·laboracions molt i molt especials de grans artistes que fan del campus un petit gran festival. I no només això, sinó que deixant a banda la magnitud dels personatges convidats, en aquesta edició es pretén reivindicar la música com a eina per estrènyer vincles entre diferents cultures. Com a artistes convidats, vinguts des d'Augusta (Estats Units), es comptarà amb la presència de Trey McLaughlin and The Sounds of Zamar, un dels grups més rellevants del Gospel contemporani als EUA que ve des de les Amèriques per aterrar en un entorn rural i encomanar la potència dels seus cants; i Lurine Cato, "The Queen of UK gospel" guardonada diverses vegades als British Gospel Awards, dotada amb una veu magnifica que de ben segur farà vibrar tant als assistents del seu taller com als del concert.

I cal destacar la presència d'un cor molt especial, es tracta del Safari Children's Choir dirgit per Mama Deborah i Joy Blezun, que es tracta d'un cor de nens i nenes ugandesos provinents de l'escola New Life School en un projecte en què a través de la música i la dansa es vehicula l'educació, el creixement i la integració. També el músic Santi Serratosa impartirà un taller sobre percussió corporal, body percussion, per combinar aquesta disciplina amb la part de tècnica vocal. D'altra banda, pels més menuts tindrà lloc el diumenge al matí el Mini Campus, de la mà de la Laia Badrenas, directora dels Esclat Gospel Singers Júniors. Serà especialment emotiu el treball conjunt dels Esclat Gospel Singers Júnior amb el Safari Children's Choir.

Veniu a viure en gospel durant tres dies!

Foto: Cedida

A

També et pot interessar