Sushi Terres de l'Ebre

Foto: 

Cedida

Els 7 llocs on menjar japonès a les Terres de l'Ebre

En els darrers anys la febre del sushi ha arribat també a casa nostra
Surtdecasa Ebre
,
01/01/2018
Menjar i beure
La passió per la cuina japonesa s'ha instal.lat també a les Terres de l'Ebre en els darrers anys. Una dieta sana, basada en el peix cru i en coccions on es respecta el sabor dels aliments, són algunes de les característiques que l'han convertit en una opció molt atractiva per tots aquells que volen gaudir del sabor cuidant la salut. Primer, alguns restaurants autòctons van incorporar tastets de sushi a la seva carta, d'altres van començar amb l'opció de menjar per emportar i, poc a poc, aquesta aposta s'ha anat fent més evident amb establiments que han nascut amb una vocació totalment clara: una carta 100% basada en plats japonesos. En aquest recull, hem volgut destacar alguns dels restaurants que hem visitat en algun moment o altre i que, d'alguna manera, han fet una aposta forta per la cuina del país nipó. A continuació, t'expliquem alguns detalls i curiositats de les nostres experiències sobre el terreny.

1. Sukomi (Tortosa)
Ha estat l'últim en incorporar-se al panorama de restaurants japonesos de les Terres de l'Ebre, però ja podem dir que és un dels millors, ja que l'aposta és ferma en tots els aspectes. Decoració del local, carta, cuina -on hi ha tant un xef com un sushiman- i atenció a la sala. Ubicat a la cèntrica avinguda de la Generalitat de Tortosa, el seu gust pels detalls i per la qualitat del producte l'han convertit en una de les apostes més sòlides. Destaca el sushi però també altres plats com el tataki de secret ibèric o les crestes -tradicionals gyozas- amb farcit de carn de porc o la tradicional truita -okonomiyaki-. A més, el seu impulsor, Jacob Coll, ha destacat en més d'una ocasió que la matèria primera no oblida els sabors del Delta de l’Ebre, per això no falta la tonyina Balfegó o­ l’anguila acompanyada de salses japonseses. 
Adreça: Av. de la Generalitat, 115, 43500 Tortosa
Telèfon: 977 85 69 30
 

2. Sushi MC (Deltebre)
Va néixer el 2012 com un establiment de menjar per emportar japonès, i, amb el temps i veient que encara no hi havia cap restaurant exclusivament de sushi al territori, va decidir apostar per crear un local fix on servir els seus plats. Així va ser com Margaret i Ivan Morelló, dos germans amants del sushi de Deltebre, van decidir posar-se a preparar sushi casolà, ja que eren uns grans amants del sushi i sempre havien d'anar a Tarragona o Barcelona per menjar-ne. De llavors a l'actualitat, Sushi MC s'ha convertit en un restaurant de referència que ofereix, a més, menjar per emportar i servei de càtering. Aposta pel producte de proximitat i utilitzen verdura ecològica, tonyina de Balfegó i ànec i anguila del Delta de l'Ebre. 
Adreça: Av. Esportiva, 59, 43580 Deltebre
Telèfon: 626 83 07 233. Restaurant Guo (Tortosa)
Els buscadors intrèpids de locals de bon sushi ja saben que fins a l'obertura del Sukomi era un lloc imprescindible per menjar sushi a Tortosa. Sense grans campanyes de màrqueting, el boca a orella havia aconseguit que a molts ens arribés la notícia que hi havia un lloc a Ferreries on feien un sushi més que acceptable. Tot i que en un primer cop d'ull, sembla un establiment japonès, la veritat és que ho regenta una família xinesa, que s'ha sabut adaptar al creixent interès occidental per la cuina japonesa. Un sushiman prepara en directe tots els plats amb peix cru a tota velocitat i a vistes dels comensals. La carta té una amplíssima oferta de makis i niguiris alguns amb peix cru i altres amb peix arrebossat o a la planxa. També hi ha altres plats a mig camí entre la cuina japonesa i la xinesa com l'ànec estofat amb taronja o el pollastre guisat amb ametlles.
Adreça: Av. de Catalunya, 81, 43500 Tortosa
Telèfon: 977 58 03 43


4. Botànic (Tortosa)
Tot i que va ser concebut clarament com un restaurant que apostava per una línia on hi tenien molta força les receptes japoneses, la cuina catalana ha anat guanyant terreny en els darrers anys. De totes maneres, la influència nipona continua presenta a la carta, amb l'assortiment de makis que normalment s'ofereix al menú del dia o el tataki de tonyina, un dels plats més demanats. És cert que l'oferta de menjar japonès ha passat per diferents èpoques, però tot i la intermitència, considerem que val la pena visitar aquest local que té en la decoració un dels seus punts forts. Austera però molt càlida on hi tenen presència elements botànics, que tenen certes reminiscències japoneses, i una bona llum natural que aconsegueixen amb una claraboia impactant.
Adreça: Carrer de Teodor González, 38, 43500 Tortosa
Telèfon: 977 44 52 565. Noray (La Ràpita)
El Noray és un dels que també ha jugat amb l'opció de cuina japonesa i receptes de peix i marisc del territori. Ubicat al port de la Ràpita i fruit de l'aventura empresarial d'un equip molt jove. En aquest cas ja d'un bon inici van decidir fusionar la cuina asiàtica amb la mediterrània aprofitant l'accés que tenen a la llotja del peix de la Ràpita. Es pot optar entre els plats japonesos com el sushi o els makis però també per unes gambes arrebossades o uns calamars a la romana. Com a plats destaquen els rolls d'arròs farcits de marisc i altres ingredients; els rissottos de peix o el pop Noray amb base de patata. Els fideus yakisoba s'han convertit en una de les opcions més gustoses per tots aquells que encara tenen una mica de por a atrevir-se a provar el peix cru.
Adreça: Avinguda dels Alfacs, 43540 Sant Carles de la Ràpita
Telèfon: 625 21 87 216. Sushi Miyabi (L'Ametlla de Mar)
Sushi excel·lent tot i que el local és bastant reduït. La xef, d'origen japonès, es va proposar fer arribar la cuina japonesa casolana al territori. Lluny de falses imitacions, a la carta trobem una bona varietat de niguiris de salmó, d'orada, de xipirons, i una important presència de la tonyina de les granges marines de Balfegó, ubicades a la costa de l'Ametlla de Mar. També són una opció a tenir en compte els tàrtars de tonyina i salmó, el salmó arrebossat o simplement el sashimi, que és l'opció de peix cru sense arròs on és important utilitzar un bon producte i tallar-lo segons la tradició japonesa. A l'estiu, és recomanable menjar a la terrassa amb un bon vinet blanc.
Adreça: Plaça Nova, 8, 43860 L'Ametlla de Mar
Telèfon: 602 21 95 95

7. Restaurant El Parc (Tortosa)
Un altre dels pioners que ha mesclat amb èxit la cuina local amb l'oriental. El restaurant El Parc de Tortosa continua tenint una carta abundant de menjar dels països asiàtics que no es limita només al sushi. Podem trobar l'amanida japonesa d'algues i peix fresc amb sèsam negre; els fideus yakisoba amb verdures o llagostins; la tempura de verdures, i diferents tipus de tàrtars, així com els clàssics makis, niguiris i sashimi. També hi ha la possibilitat de triar un combo on podreu tastar les millors especialitats de makis, niguiris i sashimi per 40 euros. Si sou una bona colla, pot ser l'opció més recomanable. Atenció! També hi ha futomakis (rotllos de sushi gros) i uramakis (rotllo invertit amb l'arròs fora) amb combinacions especials com la de pollastre cruixent i mostassa o els vegetals.
Adreça: Av. de la Generalitat, 72, 43500 Tortosa 
Telèfon: 977 44 48 66

 

A