Activa't
,
2018
Dimarts 20 de novembre, 18h
Centre Cívic Vicenç Bou
Platja d'Aro

Taula rodona 'Dones i experiències migratòries'

Una activitat del 2n Cicle de Conferències, Diàlegs i Reflexions, per un poble inclusiu i divers.

Avtar Brah ens pregunta: què suposa reflexionar sobre les polítiques de la diàspora en el moment històric actual? Quan es converteix un lloc de residència en llar? Com s'articulen els diferents eixos de poder (religió, edat, classe, orientació sexual, gènere) en la configuració de la identitat? Quines opressions viuran les dones en el procés migratori associades al seu gènere i quines en la societat d'acollida pel fet de ser dones?
En aquest cicle es reflexionarà sobre el procés migratori i les violències que es poden viure en aquest trajecte, psicològiques, físiques o emocionals, centrant la mirada en les dones com a col·lectiu especialment vulnerat per les estructures socials. Lluny d’acabar-se les violències en l'espai de la diàspora, les opressions són presents al llarg de l'experiència de vida d’aquestes dones. Com podem acompanyar-les per tal de revertir aquestes situacions de desigualtat?
 

Sinopsi: 

Taula rodona 'Dones i experiències migratòries. Teixint identitats de resistència'
Reflexionarem sobre les diferents opressions i violències que com a dones i persones migrades es pot patir en àmbits diversos, amb la participació de diferents professionals que aportaran el seu testimoni i les seves vivències personals.
 

Més informació: 

  • imatge de control 1per1