AGENDA
Activa't
2018
Dissabte 11 d'agost, 18h
  • Pals
Ca la Pruna

V Jornada Colombina d'Estudi i Commemoració

Amb motiu del 525 aniversari de la tornada de Cristòfor Colom del seu viatge de descoberta, el Cercle Català d'Història organitza el dissabte 11 d'agost l'activitat 525 aniversari tornada de Colom. V Jornada Colombina d’Estudi i Commemoració. Aquesta jornada té dos objectius: un de cultural i un altre d’acadèmic.

Pel que fa a la part cultural, aquesta consisteix en una recreació històrica de la desfilada de la Comitiva de Cristòfor Colom pels carrers de la vila, la benedicció a l'església de Sant Pere i una ofrena floral per part de l’Almirall a la Mare de Déu de Pals. Amb motiu de la cercavila, es tallaran els carrers de la Creu, Major, Mn. Joaquim Pi i la plaça Major i de l'Església, des de les 16h fins a les 21h. Per la mainada s’ha organitzat el taller L’arnès de Cavaller, on es mostrarà com es vestia un cavaller. A les 00h, es donarà inici a la ruta teatralitzada 1492, Cristòfor Colom a Pals: El viatge de descoberta posa rumb a les Índies. “Volem que els palsencs i palsenques facin un viatge pel temps i revisquin el Pals d’aquell 1492”, explica Mireia Bonilla, regidora de Cultura.

Pel que fa a la part acadèmica, enguany el tema central serà l'aportació que el Cercle Català d'Història va aportar en el Congrés Internacional Americanista, que es va celebrar a Salamanca durant el mes de juliol, i que va consistir en l'aportació de noves dades que confirmen la tesi catalana i reafirmen a més, Pals com a port de sortida. Aquestes conferències seran a Ca la Pruna a les 20h.

 

Programa: 

Més informació: 

Et pot interessar

Del 12 de juliol al 21 d'agost
Calella de Palafrugell
Visita guiada i tast: VIrmut, al Celler Cooperatiu de Cornudella de Montsant
Cada diumenge, 12h
Cornudella de Montsant
Visites comentades al Teatre Romà
Cada diumenge, 11h
Tarragona
Dissabte 6 d'abril, 12h
Torroella de Montgrí
Dissabte 30 de març, 12h
Pals
Dijous 28 de març. 20h
L'Escala