AGENDA
Menjar i beure
Biblioteques amb DO
2019
De l'1 al 30 de juny
  • Castelló d'Empúries, Platja d'Aro, Figueres, Garriguella, L'Escala, Palafrugell, Palamós, Roses i Santa Cristina d'Aro
Biblioteques

Biblioteques amb DO Empordà

El 2019 té lloc la setena edició de ‘Biblioteques amb DO’, el projecte que porta la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya, un tret distintiu i autòcton amb el qual es vol subratllar l’arrelament de cada servei bibliotecari amb l’entorn al qual s’adreça.

Aquest projecte reforça els recursos informatius sobre la cultura vitivinícola que ofereixen les biblioteques i els dinamitza a través d’un programa d’activitats culturals variades i per a tots els públics: rutes literàries entres vinyes, recitals de poesia, concursos de fotografia, hores del conte, entre d'altres i sempre amb el món del vi per tema. Com és habitual, el projecte es desenvolupa en forma d'itinerari de gener a novembre, en què cada mes està dedicat a una DO i a un grup de biblioteques que la representen.

DO Empordà
Empúries és considerada com la porta d'entrada per on els grecs van introduir el conreu de la vinya a la península. El mar i la muntanya perfilen unes vinyes que s’arrauleixen per fer front a la tramuntana i que arrelen en uns terrenys durs idonis per la producció de vins de qualitat. La gamma de vins empordanesos és molt àmplia. Els vins negres són de qualitat elevada, amb cos, ben constituïts i harmònics, a vegades amb el matís d'una criança acurada. S'hi elaboren vins blancs, frescos i saborosos i també rosats que es caracteritzen per un color cirera ben definit. Una singularitat de la zona és la garnatxa de l'Empordà, vi dolç natural elaborat amb la varietat de raïm que li dóna nom.
 

Més informació: 

Et pot interessar

Divendres 23 d'agost, 21h
Llançà
La Santa - Santa Cristina d'Aro 2018
Del 19 de juliol al 25 d'agost
Santa Cristina d'Aro
Dissabte 14 de setembre, 11h
Castelló d'Empúries
Del 30 de juny al 13 d'octubre
Sant Feliu de Guíxols
De l'1 de juny al 25 d'agost
L'Escala
Dissabte 24 d'agost, 20h
Sant Martí d'Empúries
Magalí Sare
Dissabte 24 d'agost, 21:30h
Palamós
Duo Alturas
Diumenge 1 de setembre, 20h
Palamós