Arts
,
2019

Mostra de Cinema Etnogràfic a Sant Feliu de Guíxols

A la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic es poden veure produccions audiovisuals relacionades amb la recerca i el patrimoni etnològic en general que combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, totes sota el denominador comú de ser, d’una manera o altra, testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat. La mostra també pretén il·lustrar com en les últimes dècades l'audiovisual ha penetrat en l'etnografia i vol posar de relleu com la recerca etnològica s'ha servit de l'audiovisual per documentar i explicar allò que ha investigat. En total es projectaran cinquanta films de temàtica variada al llarg de trenta-cinc sessions, que tindran lloc en divuit poblacions diferents, entre elles Sant Feliu de Guíxols.
 

Programa: 

Divendres 20 de setembre, 19h
Els tapers de la costa
Dir. Ramon Biadiu, 1937 (8’)
El fil documenta la indústria dels taps de suro de Sant Feliu de Guíxols: manufactura, blanquejat, selecció, tallat, classificació i posterior envasat. En acabat hi haurà una tertúlia sobre la vida quotidiana dels homes i les dones que treballaven enaquesta indústria.
 
Dissabte 21 de setembre, 19h
Noche de vino tinto
Dir. José María Nunes, 1966 (98’)
El film mostra dos personatges que es coneixen de nit i recorren la ciutat de Barcelona a la recerca de bars i, alhora, d’ells mateixos. Les localitzacions se situen, principalment, en els ambients nocturns d’una Barcelona ja desapareguda, la dels anys 60.
 
  • imatge de control 1per1