Espectacles
,
2024
Dissabte 6 d'abril, 21h
Espai Ter
Torroella de Montgrí

Teatre ‘Altsasu’

Teatre ‘Altsasu’, una obra teatral sobre la desproporció judicial. Un cas seguit amb expectació pel que pot significar en la retallada de les llibertats, l'abús de l'expressió terrorista i la vulneració del dret a un judici just.

Durada: 80 minuts

Sinopsi: 

Altsasu és el nom d'un dels processos judicials més desconcertants dels darrers temps. La matinada del 15 d'octubre del 2016, es produeix a les portes del bar Koxka, al poble d'Altsasu (Navarra), un aldarull en què es van veure implicats diversos veïns del poble, dos agents de la Guàrdia Civil i les parelles d'aquests. El resultat va ser de dos detinguts i un turmell, el del tinent, trencat. En menys de 24 hores, Altsasu es converteix en un plató de televisió i el cas en un assumpte d'Estat.

El gir d'aquest espectacle es produeix quan el Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme al País Basc denuncia els fets davant l'Audiència Nacional, malgrat que la investigació del cas seguia ja el seu curs als jutjats de Navarra. Aquesta organització introdueix l'acusació de terrorisme i l'operatiu policial contra vuit joves s'engega el 14 de novembre. A la vista oral que comença el 16 d'abril del 2018 s'hi arriba amb peticions fiscals d'entre seixanta-dos i dotze anys de presó. El judici és seguit amb expectació pel que pot significar de cara a la retallada de les llibertats, l'abús de l'expressió terrorista i la vulneració del dret a un judici just.

Un cas ple de punts negres que posa de manifest la desproporció judicial.

Preu: 

 

28€ graderia 1 | 25€ graderia 2 i peu pla | 22€ balcó | 18€ amfiteatre
Compra les teves entrades aquí (enllaç)

Fitxa tècnica: 

Direcció i dramatúrgia: María Goiricelaya
Repartiment: Aitor Borobia, Nagore González, Ane Pikaza i Egoitz Sánchez
Producció: La Dramática Errante
Escenografia: Eider Ibarrondo i Isabel Acosta
Vestuari : Betite Saitua
Disseny d'il·luminació: David Alkoerta
Música: Adrián García de los Ojos
Espai sonor: Ibon Aguirre

Més informació: 

Web Espai Ter

  • imatge de control 1per1