Arts
,
2016
Diumenge 17 d'abril, 17h
Teatre Mundial
La Bisbal d'Empordà

Primera mostra de Films de Dones

El Grup de dones de la Bisbal d'Empordà organitza aquesta Primera mostra de Films de Dones al Teatre Mundial. En aquesta ocasió podrem veure:

 
17h -  Al sostre del món, el llarg viatge de Sasha al Pol nord
De Rémi Chaye
1882, Sant Peterburg. Sasha és una jove aristòcrata russa que ha crescut escoltant les meravelloses aventures del seu avi, Olukin. Aquest explorador de renom és conegut per inventar el "Davai", un gran vaixell creat amb la finalitat d'emprendre un viatge per conquerir el Pol Nord, però que per desgràcia, ha suposat la seva desaparició.
Aquest fet ha provocat que la reputació de la família de Sasha i el nom del seu avi es vegin desacreditats per la població russa. Per recuperar l'honor de la seva família, la protagonista decideix seguir les passes del seu avi i reuneix tota la valentia necessària per anar a buscar-lo.
 
19h - Documentals:
 
Empieza en ti
De Marta Vergonyós
Empieza en ti (2005 / 2015) ,es un projecte que va posar en contacte un grup de dones afectades per violència masclista entre els anys 2005 i 2010. L’objectiu era treballar la seva recuperació a través de diferents pràctiques artístiques, com la performance, la poesia visual, el collage i les instal·lacions. En el procés, liderat per l’artista visual i cineasta Marta Vergonyós, hi van participar diferents artistes i es va elaborar un documental nal que recull les experiències d’aquestes dones. 
 
Palabras de Mamita
De Natàlia Carbonell, Carla Ferrerós, Robert Molina i Míriam Seguí
Documental guanyador del II Concurs d'Autobiografies Lingüístiques 2015
Palabras de Mamita és un documental realitzat per Natàlia Carbonell, Carla Ferrerós, Robert Molina i Míriam Seguí que relata la biografia lingüística de Joana Colom Llach, una mestra que va viure durant el segle XX. Amb la derrota republicana es va exiliar a la URSS on va ensenyar als nens espanyols refugiats. El 1947 es va instal·lar a Pau, França, com a mestra d'espanyol, fins al final dels seus dies.
 
Preu: 2 € cada sessió
  • imatge de control 1per1