Petit Festival

Foto: 

Cedida
Escena de la pel·lícula 'Le Grand Bleu' de Luc Besson

S’estrena la primera edició del Petit Festival de la Costa Vermella a la Catalunya del Nord

L’esdeveniment, el qual se celebrarà del 25 al 28 d’agost, estarà dedicat a l’element de l’aigua
Surtdecasa
,
23/08/2021
Arts
La Catalunya del Nord, presenta una nova proposta cultural que relligarà l’art i la ciència, i alhora reivindicarà el potencial cultural del Territori. El Petit Festival de la Costa Vermella, és impulsat per l’escenògrafa i directora Razenka Lavant, la qual viu entre París i el territori nord-català, i que ha estat l’encarregada de dibuixar un programa complet per bastir la iniciativa.

L’esdeveniment es desenvoluparà al llarg de quatre anys en l’entorn de quatre ciutats del territori -Banyuls de la Marenda, Cervera de la Marenda, Cotlliure i Port-Vendres- sobre temàtiques lligades als quatre elements: l’aigua, la terra, el foc i l’aire. Aquest últim posarà en relleu i enllaçarà reflexions artístiques i recerca científica.

Durant els quatre dies del festival, es desenvoluparan diverses propostes com activitats de cinema, música i teatre, acompanyats d’espectacles per a gaudir en família. Propostes en les quals participaran personalitats de la ciència, les arts escèniques i artistes visuals.

A més, l’edició d’enguany comptarà amb la presència dels tres instituts marins de Côte Vermeille, centres d’excel·lència per a la investigació en oceanologia i biodiversitat marina; on investigadors, oceanògrafs, hidrogeòlegs, entre d’altres, participaran en les iniciatives del festival per parlar de l’aigua, la seva bellesa, perills que l’amenacen i de nosaltres.

Tal com s’explica a la pàgina web del festival, totes les temàtiques estan lligades i són necessàries perquè la vida sigui possible a la Terra, la mare naturalesa no bromeja amb allò que és necessari per a ella. "Aquí, a la costa rocosa, estan especialment presents, no els podem oblidar, ja que convivim amb ells".

L’organitzadora del festival, Razenka Lavant ho resumeix així: "Avui, parlar del medi-ambient és d’una urgència absoluta. Tots els mitjans són vàlids per alertar, explicar i proposar línies de reflexió. El Petit Festival de la Costa Vermella és un mitjà d’alerta amb capacitat per explicar i proposar moments lúdics i de convivència per abordar aquestes qüestions vitals".

A més, Lavant destaca que "en els seus continguts, el festival proposarà espectacles, conferències i reflexions sobre la defensa del medi-ambient a través de tallers, d’exposicions, de concursos d’escriptura i de performance amb Pierre Richard i Denis Lavant". Al mateix temps, la iniciativa comptarà amb la presència de Jean-marc Barr i alhora es projectarà el film mític 'Le Grand Bleu', entre altres activitats previstes. Per a poder veure la programació completa del festival es pot visitar la web de l’esdeveniment.

Més informació: 

A

També et pot interessar