Deltebre Dansa

Foto: 

Cedida
Sita Ostheimer Company presentarà 'The Inevitable and You'

Els 8 imperdibles del Deltebre Dansa

Del 8 al 21 de juliol torna una nova edició del festival de dansa ubicat a Deltebre
Surtdecasa
,
02/07/2024
Espectacles
Sota el lema 'Hit the floor. Shake the world!' aquesta edició del festival Deltebre Dansa posa de relleu la importància de la dansa i el moviment per a sacsejar-ho tot. Del 8 al 21 de juliol se celebra la 19a edició del festival convertit en un referent internacional de la dansa, el circ i les arts escèniques. Quinze dies d’intensitat artística al Parc Natural del Delta de l’Ebre on milers de persones i centenars d’artistes d’arreu del món es reuneixen per conviure i viure una experiència singular, d’avantguarda, multicultural i de gran qualitat artística i humana. Us hem destacat allò que no us podeu perdre.

1. Yannick Jaquet i Thomas Vaquié com a projecte conjunt de Deltebre Dansa i Eufònic
Enguany Deltebre Dansa i Eufònic connecten per mostrar una proposta inèdita. Sota la direcció artística de Laurent Delforge i amb l'actuació en directe de l'artista visual Yannick Jaquet i el músic Thomas Vaquié es viurà un espectacle únic que fusionarà arts visuals, música electrònica i improvisació dels ballarins Ching Ying i BBoy Issue. Un espectacle que neix de la col·laboració entre dos dels festivals més importants del territori establint una sinergia artística per oferir una actuació mai vista i una experiència irrepetible.
Quan? Dissabte 13 de juliol a les 22h.

2. Nit solidària i del circ
Com cada any, la nit solidària serà un moment per gaudir de diferents disciplines artístiques. Malabars amb micròfons, ninjitsu amb patins, llançament de discos vinils, human Beatbox... L'escenari es planteja com un lloc sagrat en el qual viure una metamorfosi i passar de la performance xamànica a la comèdia, dinamitant d'aquesta manera totes les fronteres que existeixen entre els diferents llenguatges escènics. Els artistes convidats seran Duo Bazaliy (Duo de trapezi aeri); Luis Roldan & Inès Maccario (Quadre coreà); Daniele Sorisi (Hoverboard acrobàtic); Tiphaine Rochais (Roda alemanya); Nico Montes de Oca (Verticals damunt taula) i Stina Maria Riedeld (Acro-dansa).
Quan? Dijous 11 de juliol a les 21:30h.

  • imatge de control 1per1

3. Open Stage Night
Per tercer any consecutiu, i donat l'èxit de les edicions anteriors, obrim el nostre escenari a la improvisació i exaltació de l'art urbà al més pur estil de les ‘batalles de rap hip-hop’ però sense la part competitiva. Actuacions improvisades per alguns dels millors ballarins que existeixen actualment. Tots els participants dels workshops PRO i el públic general que tingui ganes de celebrar, ballar i compartir el seu moviment, tenen una cita a l'Open Stage Night. Una nit d’art, d'espontaneïtat, de sortir a escena sense prejudicis i degustar tota la creativitat del Deltebre Dansa. Una invitació a l’escenari per gaudir de la dansa. Una vegada més convertim l'Open Stage Night en ‘La nit animal’. Així, s’estableix una nova nit solidària al Festival que, en aquest cas, serà a favor de les entitats animalistes locals: DeltaRescat i Progat Deltebre. D’aquesta manera, s’invitarà el públic a portar menjar, medicaments i material divers que seran donats a aquestes associacions.
Quan? Divendres 19 de juliol a les 22h.

4. Creació comunitària DD24
Com cada any, la creació que es realitza durant el festival és el punt medul·lar, el moment en què els veïns del Deltebre tenen el seu espai ja consagrat i pugen a l'escenari amb artistes professionals de diverses parts del món. Durant una setmana intensa de treball es construeix un espectacle entre veïns i artistes. El contingut de l'espectacle va més enllà del fet estètic; és sinònim de valors com la inclusió, l'empatia, l'honestedat. La creació és la metàfora i la manera en què el festival agraeix als seus veïns i brinda a través d'una experiència artística sensibilitat social millorant la qualitat de vida del poble a través de les arts vives.
Quan? Diumenge 14 de juliol a les 21:30h.

'Soy madera' de Elelei | Foto: Germán Anton
5. Elelei
Aquesta és una de les propostes que tampoc us podeu perdre. Elelei és Sabrina Gargano i diu que pren la decisió de gestionar la seva ràbia des de la fusta amb l'espectacle 'Soy madera'."Utilitza sis pals que pesen tres quilos cadascun, la qual cosa suposa un gran esforç per a manipular-los i ballar amb ells al llarg de la peça. Simbolitza així l'emoció de la ràbia des del pes, la precarietat i constància per aconseguir els seus objectius sense perdre l'aplom. Després d'estudiar durant tres anys Shiatsu, Gargano va descobrir que cadascun de nosaltres té un element predominant (aigua, foc, terra, aire, fusta). Va ser quan va conèixer el seu. La fusta. Element que té diferents característiques com la flexibilitat, el poder d'elecció i la ràbia com a emoció. Com a dona, la vaig rebutjar fins que es va adonar que la ràbia és una determinació infinita i un dels ingredients de la seva existència. Aleshores, es va preguntar: com puc utilitzar aquesta força per fer justícia a la meva vida?"
Quan? Dimecres 17 de juliol a les 21:30h.

6. Sita Ostheimer Company
La dansa a 'The Inevitable and You' és el mitjà d'aquesta lluita interna d'estar en relació. La peça es desenvolupa en un flux continu de moviment, una arquitectura coreogràfica dinàmica que mai s'atura. Un moviment inicia el següent; instintivament, els ballarins responen entre ells, creant una atmosfera d'intensitat interminable.
Quan? Dilluns 15 de juliol a les 21:30h.

'Los perros' de Led Silhouette | Foto: Irantzu Pastor
7. Led Silhouette
'Los perros' és el desplegament d'una dansa apassionada que troba el seu sentit més pur en la repetició i en la catarsi: ballar fins a l'esgotament, bordar fins a l'esgotament, viure fins a defallir. El relat de l'home que es contempla en l'altre per trobar-se a ell mateix. Dos homes abraçats. Dos homes que ballen fins que tot acaba i tot torna a començar.
Quan? Dijous 18 de juliol a les 21:30h.

8. Cursos de dansa gratuïts
Un dels grans reclams del festival és obrir les aules a la gent del poble i del territori. Així, el festival Deltebre Dansa ofereix cursos d’iniciació en diverses disciplines de les arts escèniques per a participants no professionals amb l’objectiu d’apropar la dansa i el circ a la població local. Només es requereix inscripció prèvia, ja que les places són limitades. En aquest enllaç trobaràs els diferents cursos ofertats, entre els quals es troben dances africanes, breakdance o dansa contemporània. Pots fer les inscripcions en aquest enllaç.

Més informació: 

A

També et pot interessar