Foto: 

CEDIDA
El riu Ter en el seu últim tram, a la desembocadura.

La Gola del Ter, una ruta per gaudir tot l'any

Amb bicicleta o caminant, la zona es pot gaudir totes les èpoques de l'any
Paula Pairó
,
03/02/2020
Entorn
Els últims aiguats, amb la Glòria com a protagonista, han deixat el nostre paisatge deformat, i els nostres rius desbocats. Des de la ruta del Ter, es recomana no transitar per la zona ja que el nivell de rius, rieres i torrents encara és elevat. Malgrat tot, mai és mal moment per conèixer el nostre entorn i descobrir aquells racons més destacats. El Ter, en el seu tram baix fins a arribar a la desembocadura, es caracteritza per passar per pobles i camins enmig de canyes i conreus dels pagesos que encara cuiden la nostra terra. La Gola del Ter és un punt geogràfic en el que conflueixen les Illes Medes, una desembocadura amb canyissar típic, i on a més s'hi pot observar el Castell de Torroella de Montgrí. No us impacienteu, espereu que els camins al voltant del riu tornin al seu estat habitual i gaudiu d'ells en família!
Caminant o a peu, la Gola del Ter és un bon espai per gaudir en família o amb amics d'un cap de setmana solejat. Abans no arribi la gran calorada de l'estiu, engeguem la millor època per gaudir d'aquesta desembocadura. Girona i Verges són els punts de sortida d'aquestes rutes que arriben fins al mar, allà on el Ter coincideix amb les tan estimades Illes Medes.
 
Caminant de Verges a la desembocadura
La ruta que us presentem avui és un recorregut pel marge esquerra del Ter, on anirem trobant un seguit de camps de cultiu que ens acompanyaran fins a Canet de la Tallada, des d'on l'imponent Montgrí s'erigeix com a espectacular muntanya que antecedeix la fi d'aquesta ruta, car és als seus peus que mor el riu Ter. La ruta finalitza a la Gola del Ter, lloc on el riu desemboca a la Mediterrània. Des d'allà, podrem divisar les illes Medes, que posseeixen un fons marí de gran bellesa i que és aconsellable visitar.
També es pot optar per anar pel marge dret, on creuarem conreus, pastures i fruiterars de la plana fins a arribar a Gualta, havent creuat el Daró i on val la pena fer un cop d'ull al seu pont medieval. Des d'aquí, podem creuar novament el Ter al pont de Torroella, per arribar fins a la Gola del Ter.
Distància: 14,46km
Durada: 5h 47min
 
Amb bicicleta des de Girona a la Gola del Ter
El tram presentat és un tram pla i de poc desnivell que recorre el curs baix del riu Ter. La ruta s'inicia un cop travessem l'entramat urbà de Girona i Sarrià de Ter, quan ens endinsem al Congost de Sant Julià de Ramis. Després d'aquest, se circula per un entramat de pollancredes fins a arribar a Sobrànigues. En aquest punt, cal escollir si recórrer el marge esquerre o el marge dret, els quals podrem anar creuant en almenys dos punts: la resclosa de Colomers i el pont de Torroella de Montgrí. La ruta finalitza a la Gola de Ter, tot passant per Torroella, on uns cartells marquen el final de la ruta.
Distància: 49,18km
Nivell: etapa fàcil però llarga

Més informació: 

A