Foto: 

Ajuntament de Forallac
Castell-palau i l'església parroquial de Sant Julià i Santa Basilissa

Vet aquí una vegada a Vulpellac...

La població acull la primera edició de la Fira del Conte "Vet Aquí..."
Surtdecasa Empordà
,
18/09/2019
Família
Vet aquí una vegada una escola -l'Escola Forallac-, una associació de famílies -l'AFA de l'Escola Forallac- i un ajuntament -l'Ajuntament de Forallac- que volien organitzar una activitat dedicada a les històries que expliquem als més petits. Una fira de contes que s'havia d'ubicar en un marc de conte: Vulpellac. El poble està conformat per un nucli de gran interès arquitectònic, que s'estructura al voltant del conjunt que formen el castell-palau i l'església parroquial de Sant Julià i Santa Basilissa. A l'entorn de l'església i del palau hi ha restes disperses de la muralla, alguns vestigis de la qual es troben entremig de les cases del poble. No és pas casualitat que el casc anti fou declarat l'any 2009 per la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat com a bé cultural d'interès nacional (BCIN) en la categoria de conjunt històric!
Aquesta proposta va agafar forma fins a convertir-se en el "Vet Aquí...", una fira que vol apropar el gust per la lectura a petits i grans i que tindrà lloc aquest proper diumenge 22 de setembre. Els contes que els pares i mares expliquen las seus fills per acostar-se a ells i crear vincles, o simplement com un hàbit per abans d'anar a dormir, no tant sols estimulen la imaginació, com ja es ben sabut, sinó que també és una forma excel·lent per d'estimular la intel·ligència, la capacitat verbal, la concentració, i d'enriquir el vocabulari. Hi hauran parades de venda de llibres, jocs de fusta, servei de bar, arrossada popular i un bon grapadet d'espectacles de conta-contes i titelles que ara us expliquem...
 
'Una mà de contes', amb Lídia Rufó
Els contes, no només es poden llegir i escoltar, també es poden veure i viure! A través de materials reciclats i un pessic d'imaginació veurem com es construeix i es va transformant la història d'un conte fantàstic
 
'Quin és l'animal més animal de tots els animals?, de Cia Pengim Penjam
És un seguit d'històries, contes, d'animals on s'inclou l'home, explicats amb titelles.
Amb un naturalista i una gallina una mica especials ens divertirem i cantarem (amb música en directe) veient què li passa al llop quan vol fer el mateix que la guineu o què li passa al porc que no vol tornar a casa; i de forma subtil, a manera d'endevinalla i perfectament clar, veurem quin es l'animal més animal amb més capacitat d'autodestrucció.
 
'El llop cantaire dels tres porquets i la caputxeta', de Cia Pengim Penjam
La Mercè acompanyada de la música del violoncel, ens introdueix en el món de la fruita i les verdures. Ens explicarà les meravelles d'aquests aliments que ens ofereix la natura. Amb el seu cistell molt ple, aprofitarà la fruita i verdura per narrar un parell de contes populars tradicionals però no tant populars, doncs la música transformarà els personatges i res serà ni passarà com ens pensàvem i és que tots podem millorar cada dia una mica més encara.
 
'El Moliner', de Cia Pengim Penjam
Potser una actriu, potser una rondallaire, potser una pallassa, potser una titellaire, un personatge polifacètic i imaginatiu traurà de la seva maleta màgica el conte de El Moliner. El protagonista ingenu que perd la farina per culpa de la entremaliada Tramuntana, passant per un reguitzell d’aventures per poder-la recuperar.
 
Vet aquí un gat, vet aquí un gos, aquest conte ja s’ha fos.

Més informació: 

A

També et pot interessar