Paula Pairó
,
10/12/2018
Menjar i beure

Les pastisseries empordaneses on trobar torrons km 0

A l’Empordà no falten productors artesans que es dediquen a fer torrons per Nadal

Foto: 

CEDIDA
Torrons de tots els gustos i sabors per aquestes festes nadalenques.
“Tronc de Nadal, pixa vi blanc, no caguis arengades que són salades, caga torrons, que són més bons”. Sí com aquesta dita diu el tió ha de cagar torrons, ja podeu espavilar a anar a comprar-los! Però ep, no a totes bandes són bons, per això al Surtdecasa Empordà us hem preparat una selecció de les millors pastisseries i forns de pa, aquells més típics i tradicionals, però els que de ben segur no us deceberan!

Pastisseria Surroca, de Castelló d’Empúries
A banda de ser una de les pastisseries més emblemàtiques de la zona, la pastisseria Surroca mai deixa de sorprendre amb postres originals, pensats per cada ocasió. Durant les festes nadalenques tampoc falla! Torrons de tots els gustos i per tots els paladars. Praliné amb nous, trufat de cafè, xocolata negra amb avellanes o praliné amb blat de moro són alguns dels dolços que elaboren cada any i que pretenen presidir les taules de cada casa aquests dies de festes.
> Més informació. 

Torroneria Mira i Fills, de La Bisbal d'Empordà
Instal·lats al nucli antic de la Bisbal, a tocar des de la plaça Major, des del 1993. Originaris de Xixona, on hi ha una escola de torronaires molt antiga. El negoci, que només obre en èpoques nadalenques existeix des de fa generacions: el besavi dels actuals propietaris és qui va engegar el negoci. Us en llepareu els dits!

Can Berta, de Palau-Saverdera
Busqueu una pastisseria petita, tradicional i molt artesanal? Apropeu-vos fins aquest poble de l’Alt Empordà, enmig de la serra de Verdera, per trobar un forn de pa que recorda als d’abans. Obrir la porta i l’olor a pa recent fet, a croissants flonjos i a coques amb crema i pinyons per llepar-se els dits! Per Nadal però, mai falten els dolços artesanals, com els tortells de reis o els torrons, un dels més bons: el de xocolata amb avellanes.
> Més informació.


 

Pastisseria Fàbrega, de Figueres
Quan a capital altempordanesa preguntes per una pastisseria amb tradició, orígens i qualitat, mai ningú es descuida d’anomenar la pastisseria Fàbrega. L’antiga casa Can Roca porta des de 1867 evolucionant com a empresa familiar fins a convertir-se en tot un emblema de la ciutat. Per les festes tampoc falten mai els torrons d’elaboració pròpia, un dels estrella és el de massapà amb mantegues, però també hi trobareu els clàssics de crema cremada o el d’avellanes.
> Més informació.

Pastisseria Serra, de Palafrugell
Creada el 1904 al centre de Palafrugell, aquesta pastisseria ha sabut conservar la tradició i el gust pels millors productes empordanesos. Cada any per les festivitats dediquen hores a elaborar torrons de forma artesanal. Els més produïts: el torró d’Alacant, fet a base d’ametlles torrades, mel i clara d’ou; i el torró de Xixona, amb ametlla, sucre i la millor mel.
> Més informació. 

També et pot interessar