Foto: 

Cedida

Vívid 2019: experiències que van més enllà de beure vi

Seleccionem les propostes més sorprenents incloses en la quarta edició del VIVID
Laura Masó
,
15/04/2019
Menjar i beure
Ja sabeu què és l’enocaiac? Voleu gaudir d’una posta de sol en un indret singular amb una copa de vi empordanès? Us oferim una selecció de les sis propostes més sorprenents incloses en la sisena edició del VÍVID que es realitzen durant aquest mes d’abril.

S'ha acabat pensar en el vi com un bé més de consum. De l'ampolla a la copa, i de la copa a la panxa. A partir d'ara, beure vi es converteix en tota una experiència que ens apropa als territoris, als seus processos d'elaboració i a les tradicions lligades al cultiu de la vinya. Una vivència que fa anar més enllà, gaudint-ne conjuntament amb altres activitats com la gastronomia, la música o les activitats a l'aire lliure. De la terra, a la terra, passant pel vi. Així és com es presenta VIVID, el festival del vi amb DO Empordà, que durant el mes d'abril ofereix més de cinquanta propostes enoturístiques singulars que es poden gaudir a diferents indrets empordanesos.

Us presentem les vuit propostes més sorprenents del VIVID d'aquest any, que de ben segur que no us deixaran indiferents, tant si sou uns enamorats del vi com de l'Empordà!

1. Vi i territori: enocaiac i enosenderisme
Una ruta amb caiac o bé una caminada guiada pel litoral i la costa de Llançà, amb una parada a la platja de Cap Ras per contemplar el Parc Natural del Cap de Creus amb una copa de vi a les mans. Una activitat que pots completar amb un tast vertical històric -el mateix vi de diferents anyades-, un dinar maridat o descobrint els vins ecològics que es produeixen a l'Alt Empordà.

2. Vi amb els cinc sentits
El Mas Llunes de Garriguella organitza aquesta proposta, al bell mig de l'Albera, amb vistes al Canigó i un fort caràcter empordanès de garnatxa i carinyena. Una propietat familiar amb més de set cents anys de tradició, però amb un celler modern i una experiència que barreja música, llums i colors amb els gustos i aromes del vi.

3. Vi i swing
Si ets un fan del swing i del vi, no et pots perdre el Tast Swing a Mas Vida de Cistella. Classes obertes, maridatges amb vins clàssics del swing i una jam de Swing envoltat de vinyes per ballar al ritme del vi de l'Empordà.

4. Vi i cares conegudes
Una proposta nocturna per descobrir el passat vitivinícola del monestir de Sant Pere de Rodes, realitazat per Pep Nogué, que oferirpa la seva visió personal de la zona del Cap de Creus, marcada per la vinya dels monjos de la zona. I per qui vulgui allargar, hi ha la possibilitat de sopar sota les estrelles.

5. Vins i espais singulars
En veler, des de les altures, o en moments poc habituals. Ja sigui navegant pel Cap de Creus, veient com es pon el sol a Sant Pere de Rodes o des de la Torre de Can Mario a Palafrugell, els tasts de vins esdevenen més intensos i ens mostren altres cares del territori.

6. Vi i alta cuina
Els sopars maridats ja són tot un clàssic, però si ajuntem un bon cuiner amb un bon cellerer que utilitzin exclusivament productes empordanesos, el resultat no pot ser més que espectacular. El restaurant Sa Cova i el Celler Espelt, els Pescadors i els cellers de Mas Oller, el restaurant Arcadi i el celler Peralada o el Restaurant Aigua Blava i amb vins de Martí Fabra.
 

A més a més, VÍVID ofereix altres activitats per a públics més especialitzats, entre els que destaquen els tallers i cursos per aprofundir més en enologia, activitats per gaudir en familia, sessions per aprofundir en la història del vi o fins i tot, una de màgia. Això si, que no facin desaparèixer aquest producte tant empordanès, que esperem que aquesta iniciativa duri molt de temps!

Més informació: 

A

També et pot interessar